målat




Då har vi satt igång med renoveringen i storarummet :-) jag har målat alla väggar vita förutom den som det ska va en fondvägg. Så det blir nog nån dag i veckan vi tapetserar :-)


Började också o läsa en bok som jag har i kursen social omsorg. Jag älskar o läsa men när jag blir tvingad till o läsa böcker som jag inte själv valt så tycker jag det e sååå tråkigt. Som tur e, e den inte så tjok!

Tog med mej hampus upp till stan. Köpte mej en almenacka o sen lite paket till Nikki o Emma. Vi ska ha barnkalas i helgen. Tuva o Emma ska ha ihop, så smidigt när dom har samma klasskompisar. Sen så fick dom bjuda sina andra kompisar också, så det blir nog en del barn. Tur e att vi hyrt familjecentralen.

Snacka om att det e bra träning o måla...Jag har sån träningsvärk i mina armar...puh. Det e jobbigt!!!

Hämtade också ut mina kläder från Only, har ju tyvärr ingen kamera för den e ju hos mamma men jag kan ju lägga upp dom frän hemsidan :-)

Surt, inget av dej jag beställt fanns kvar?? men det va iaf tre tröjor/stcikat. Fast jag ska nog skicka tillbaka två av dom för dom va inte som jag hade tänkt.


Ha en bra Kväll!

Pöss o hej

önskemål?



Nu har verkligen skolan kört igång på allvar!

Det känns som det snurrar i hela skallen på mej, sjukt mycket nu... fick mitt nya schema idag. Jag har ingen skolan mån o tors, fast då har jag typ ett helt ark med uppgiter istället :P

Fick också lägga in ett önskemål om min kommande apu plats :) så nu ska jag skriva ner en radda vart jag vill va!

nu måste jag kila!!!

Ha´t gött!

mohahahaha



Oj oj oj säger jag bara!

Vi hade hur kul som helst igår, och det va ju faktiskt min mormors förtjänts endel...mohahaha. Hon e så rolig när hon får lite i sej och jag skrattar fortfarande när jag tänker på henne:D

NÄ JOSSE....VI HAR VÄRLDENS ROLIGASTE MORMOR :D

Tycker att kvällen igår gick förvånadesvärt bra. Det va ju ändå 6 barn. Tuva , Nikki, Gabriella, Cornelia, Oliver o hampus....det klart att de turades om o va lessna men annars tror jag att dom hade lika kul som oss.

Tog ju en massa kort men jag glömde kameran hos mamma...surt! Så dom får ni se nån annan dag.

Tuva ska på kalas hos Sofie idag. Annars tror jag det blir en slappardag. Kan behövas ha lite sånna också.  Jag vill gå på beck, men jag tror inte vi har nån barnvakt :P


nu ska jag lägga mej o kolla en film :D

pöss o hej

redo


för kräftskiva :D


stressad!!!!



sitter nu o tjötar med eva i fonen :) ska snrt göra mej iordning för kräftskivan som vi ska på ikväll!!!
Det ska bli skoj. Barnen ska ju med så det blir ju lite lugna puckar :D



Linda ringde imorses o fråga om jag ville följa med till skövde...så det blev en tripp dit idag med! Köpte en tröja, skor o leggings till mej, sen köpte jag scooby doo leksaker till Hampus ....han blev jätteglad :D

han fick det som en tröst present för han blev så lessen när jag åkte och tuva va med mamma.


hepp nu har jag inte tid mer.....

sup lugnt :D

// Caroline

kom ju på....



att jag glömt o visa er vad jag har beställt från ellos :D



Den svarta regnkappan o dom svart stövlarna.....hoppas jag får det i börja av veckan för om det ska va sånt här väder kan det ju behövas :D

fredag me like




vi har vart i skövde en sväng :-)

köpte tapeterna...wiii så nästa helg blir det till o tapetsera. Skulle vilja ha gjort det denna helg men vi ska på bort på kräftskiva imorgon så det får bli nästa.

Helsike vilket väder det e ute. När vi åkte hem från skövde va vi tvugna o stanna på vägen för det regna så in i den, gick inte o se nått. det va som en vägg. Kan säga att det va rätt många bilar som stod i till vägarna.

Det blev inte så mycket annan shopping. En mascara ....stiletto tror jag den heter. Och jag tror att det e Louise som sagt att den e bra, så nu litar jag på dej :-)

va en sväng hos min mormor o morfar förut idag, fick blåbärspaj...mumma!!! Tog vägen förbi stan o på hötorget hade dom lite marknad....


leggings till Tuva o Tilda sen lite sockar....


en regnjacka till Tilda,...den passa nästa mej :D


och en plånbok till mej!!!


vi har nyss käkat pizza o jag e proppmätt. Ska nu dimpa ner i soffan o njua av ett glas rött.

pöss                             

nu va hon glad!



Förförsta gånge va Tuva glad över att gå till skolan, hon va på strålande humör imorses :)
När jag lämna henne sa hon bara hej då o sprang in....inte ens enkram fick jag....!

Så nu vet jag iaf att hon har det lite bra :-)



Försöker mej på lite av dom frågeställningarna jag fick av min lärare?! Svårt....
men det e väl alltid så innan man kommer igång. Rätt intressant artikel som jag fick läsa. Om siamesiksa tvillingar. Hur vida vad som e rätt o fel när en av dom kommer att dö under operationen. Den ena tjej klara sej inte utan sin syster, hon lever genom henne medans den andra tösen kan få ett helt normalt liv?!

Problemet e ju då att flickornas föräldrar e djupt troende katoliker o vägrar operation.

ja, det e svårt det!


Förhoppningsvis när Marcus kommer hem ska vi åka o köpa tapeter :D

grillat i broddetorp



Tilda har vart på läger från igår tills idag. Så vi åkte till broddetorp för att hämta henne nu ikväll.
Det blev lite grillning med alla föräldrar o lärare.

Tilda hade haft skoj men det va långa promenader o det tyckte hon inte om, latare människa får man leta efter ;)



Vi åkte ganska omgående när Marcus kom hem. Jag ville förbi köpstan en sväng :-) finns ju inte så mycket där men jag skulle ha e lampa o det hittade jag....179 kr o 30% så det va helt ok!




Marcus släppte av mej hos mamma sen för Tuva va där. Josse o barnen också. Hon  hade med sej en påse med lite kläder som jag fick till barnen :D nu e det bara vinterkläder som måste inhandlas!!!!

Nån som vilj sälja en killoverall strl 104 el 110? då e jag intresserad :-)

Det e så lugnt o skönt här ....barnen sover o jag hoppas att dom SOVER HELA NATTEN i deras sängar. Mår fortfarande illa....hmm undra varför? men inte sp jag känner mej spyfärdig utan mer sånt där jobbigt illamående.
Köpte också Julgranskulor.....bäst o va ute i tid :-)

Det blev typ svartgråa. Jag har nu bestämmt att min jul ska inte va NÅGOT rött. Bara vitt  :-) eller i barnensrum får det nog va rött :-) men annars så ska jag inte ha en enda röd tomtejävel upp. Fy blä. Ska inreda mitt hem som ett vinterlandskap :-) det kan bli mysigt det med. Mamma höll på o få bryt på mej när jag sa det....mohahaha....." det e faktiskt tradetion o ha rött o tomtar" vilken tur att jag då kan göra min egen tradition...=)


slänger in lite kort på mej....

    

Mohahaha....dom här kan jag också välja :D.....nä usch.....vad fult!!!


Natt natt

Pöss // Caroline

glasögon....



Vad e det för fel på mina barn?

Varför kan dom inte sova i sina egna sängar? man sover inte speciellt bra med två ungar på varsin sida om en, och Hampus som då inte heller ligger speciellt still. Har fått en o annan däng av han inatt....GRRR jag blir tokig.
Inte undra på att man e som ett lik när man aldrig sover bra?!


Det va ju det här med glasögon då. (tror) att jag bestämmt mej för dessa :D



vad tycks? bortsett från att jag e lite sleten men det kan man ju ordna....mohahahaha!!!!



jag mår svinilla, det började igår kväll då jag verkligen trodde jag skulle åka på kräken men än har jag inte spytt. Men illa mår jag....usch jag hatar o spy ....vill inte!!!!


NU MÅSTE JAG PLUGGA!!!!

//Caroline

ser illa?



hade bara en lektion i skolan idag :D men har detso mer självstudier. 3 uppgifter som jag kan klura på i typ två veckor...shit hur fan ska jag hinna?!

tog svängen förbi Monica o planerade den kommande kräftskiva som vi ska ha på lördag, det blir nog skoj. Och eftersom jag e kräsen så får jag ta med mej nått annat o käka. Tänkte jag skulle gör mina sallad med bacon o pasta....den e god!

hmm borde nog ta o sätta mej o läsa lite om etiken, så har jag det gjort :)

sen ska jag kolla min syn, det va väl på tiden....o ja jag kommer att få glasögon :P

                                                                

kväll



Det blev en lång o härlig promenix förut. Det duggade lite men det va faktiskt gött. Som vanligt pratades det  om allt som vi alltid gör :-) Hoppas på en promenix snart igen...eller fika :D

Nu e jag sååå mätt, jag har ätit så onyttigt dom senste dagarn...hmm....får skärpa mej lite, man behöver ju inte äta godis o sånt varje dag kanske....haha! Har precis smällt i mej en tallrik med glass o chokladsås....gott.

o i lördags va det donken, igår pizza o idag pizza ( kall överbliven sen igår) tänkte jag skulle käkat mat i skolan idag men då va det FISK det står ju inte högt på min lista, jag avskyr sån mat! Jag vet att i slutet av september så blir det kebabgryta o då ska jag käka :D



fan nu vakna Hampus o e helt hysterisk.....får nog gå o ta han nu :-)
'
// Caroline

snart promenix :D



Redan kväll (?!) snacka om att dagarna bara springer iväg...

Ska snart ta en promenix med tjejerna :D hoppas bara att det inte börjar regna...!!! I skolan har vi haft grupparbete som vi ska redovisa imorgon, våran grupp fick kolera. Japp så nu kan man det innan o utan....haha!
Annars har det inte hänt nått idag...hmm

vi har vart på öb en sväng. Tilda ska på lägerskola imorgon så hon behövde lite grejer. Hon kommer hem på torsdagkväll och då e vi (föräldrar) bjudna dit o grilla :-) Hon brukar ju va hos pappa på onsdagar men det gick ju inte nu så hon ska va hos han inatt.

ikväll ska det slappas i sängen med lite godis....jag e så förbannat trött!


kram

ridningen




det har tyvärr inte funnits nån tid till bloggnig men jag e nu redo :D


igår så vad det ridning som stod på schemat. Anna, Liam o Alice va med o kolla. Tuva har ju fått nya ridstövlar så hon va sååå lycklig igår när vi skulle åka :-) hon skulle också fått ridbyxor men dom va slut i hennes storlek...













Min älskade lilla Tuva!



Det känns inte bra....

Min lilla Tuva e inte som hon brukar va?! Hon totalvägrar skolan, och hon bara gråter o gråter.
Det e ju svårt för mej som förälder att bara stå o se på när hon har det så jobbigt.


Vet inte vad jag ska gör? Jag har försökt med allt o lite till. Nu e hon i skolan men jag vet att hon e lessen. Hon ville inte ens gå upp ur sängen.

Det gör så ont i mej. Jag har pratat med fröken o dom säger att det kan va så här i början....MEN det e nått som inte stämmer? Tuva e inte sånn här....

Hoppas att imorgon när hon vaknar att det e som bort blåst. Då jag vet att hon har det bra! Just nu känner jag mej som den hemskaste människan på jorden. Hon tycker jag e ond.

Jag vill bara krypa in i henne o ge henne all den trygghet som jag har, vissa henne att hon inte e ensam och att hon har mej vart hon än e!

Jag vill va hennes borg där ingen kan komma in o göra henne illa. Hon e ju bara 6 år och tycker redan att livet e hemskt!

Hennes gråt är ju min gråt när hon gråter!

mina inköp på ikea!




lite av det jag handlade på ikea!!!

eftersom jag nästan packat upp allt så fick det bli sånna här kort....förutom det som e på bild köpte jag...

badpuff
4 st glas
4st kaffe muggar
8st tallrikar
vispskål
turkosa glas...fast jag har det som ljuskopp :-)
2 böjbara skärbrädor
2 vanliga skärbrädor
tekula
toarullshållare
kryddburkar


påslakan, örngott, underlakan...bara det gick på 600 spänn


min fina pläd, som jag spanat på läänge....


lite lakan, ljuskoppar, gardiner, ram, kudde....

        
söt liten lampa


tyckte det blev lite dyrt, eftersom att jag knappt fick nått....men men så kan det 
va...fast jag e rätt nöjd!                                             

fika hemma hos Marie :-)


Snart e det läggdax för Tuvis, men just nu så pillar hon i mitt hår o det e ju helt underbart skönt. Känns som jag somnar närsom helst :-) min huvudvärk har börjat o lätta men jag känner fortfarande av den,hatar verkligen det. Jag blir helt apatisk när jag får huvudvärk. Och jag har haft det väldigt mycket nu det sista....



jaja inget kul o lyssna på mitt gnäll kanske ?! Jag o Louise va hemma hos Marie förut o kollade kläder. Det blev en kasse o jag e mycket nöjd =) Marie bjöd på fika o va tjöta en massa skit, alltid kul med nya vänner ! Hon har ju en tös som e ett år äldre än Tuva helt perfekt juh!



Annars har dagen mest flytit på, barnen har vart inne sen ute sen inne sen ute sen inne .....ja en välldans massa spring kan man säga...Tuva va också med hos Marie o hon tyckte det va jättekul o leka med Ebba =)

I veckan har jag bestämt att vi ska åka o köpa tapeter....men jag ser verkligen inte fram emot o tapetsera, det e ju så tråkigt............men det blir ju fint när det e gjort. Jag vill få upp mina gardiner som jag köpte igår på Ikea, dom e sååå snygga.

/// Bye bye

söndag



kvällen höll i sej till ett tiden igår :-)

sen gick ögonen i kors på både mej o Louise...haha! Först spelade vi den försvunna diamanten, fast det va ju lättare sagt en gjort....Tuva o Emma bara fjanta sej hela tiden, skratta o bara va allmänt knasig :-) dom hade inte ro till o sitta o spela. Louise hittade diamanten o hon vann ju såklart!

Barnen kollade sen på Bolt o vi satt i köket o drack lite vin o pratade :-)

   

    

visst e dom söta(!)  fick inte en enda "normal" bild på dom....=)


Emma sov över här så dom har nu lekt hela morgonen, just nu e dom ute o leker. Själv har jag inte kommit nånstans. Jo jag har bytt sängkläder i våran säng...men förövrigt så tar jag det ganska lugnt!!!

Jag o Louise ska upp till stan sen med våra små :-) tänkte som så att dom kunde få leka lite utan dom stora barnen o va själv med oss :-) sen efter det ska vi hem till Marie o kolla kläder...wiii.

Hepp om jags skulle ta tag i livet nu.....

bye bye

Louise o Caroline kväll ....Emma o Tuva också




sitter nu här o väntar på Louise. Hon e uppe i stan o köper cigg. Ikväll blir det lite vin o tjöt :-)
Emma o Tuva ska kolla på film snart så jag tänkte att jag bloggar lite innan.


Vi va ju en sväng på ikea, det blev en hel del, fast bara bra grejer :-) 1988  kr fattigare o då inget bord :( det va jätte lågt det bordet som jag ville ha så det va inget bra alls...

nu kom Louise men jag bloggar sen!!

Ikea



Marcus o barnen e uppe stan. Marcus skulle till systemet o barnen ska köpa L-godis.
Det va meningen att jag skulle hem till Linda ikväll på tjejträff, men marcus ska till Thomas o spela poker. Eftersom han sällan gör nått tyckte jag verkligen det va hans tur ....han sa det imorses o det klart att han får gå :D

vi kan ha tjejkväll nån annan dag. Jag va ändå inte så sugen på´t. Louise o Emma kommer nog hem en sväng ikväll....då ska hon få hjälpa mej med o skruva bord..haha!!!!


Tuva vaknade imorses av att hon blödde näseblod, inte lite heller. Den rann o droppa överallt. Vet ju att Nikki vart sån. Så och jag själv med för den delen. Jag blödde mycket näselod i tonåren, men det som skärmmer mej mest e att det sej när man blöder n-blod så e man streesad....Tuva e bara 6 år o hoppas verkligen inte det har med skolan o göra. Igår morses så ville hon inte gå till fritids, hon hade ont i magen :/ stackare...det e jobbigt när det blir så!

Kan trösta mej med att Kevin också känner så, tror dom har vart så förväntansfulla o så blir det inte riktigt som dom har tänkte sej. Jag vet nu iaf varför Tuva va lessen o jag hoppas att det aldrig händer igen!

Tilda ska på läger nästa vecka, det blir nog kul för dom. Hon blev lite sur över att det bara va 1 natt dom skulle va borta men det ju alltid nått. Just nu ligger hon i våran säng o kollar på teve :)


lägger in lite bilder












snart bär det av till Ikea :-)

ha en bra lördag!!!

fredax





Det vart lite dåligt med bloggning det sista:P jag har haft en del o göra. Så kan det va!
Dagen har vart lite tråkig idag, vet inte varför men det känns som man bara går o väntar på nåt? kan också va att jag vart lite orolig för Tuva. Fast idag hade det gått bra :-)


jag har faktiskt inget kul o blogg om?! Mer än att jag ska till ikea imorgon ...wiii (förlåt Louise men jag kan inte vänta, men jag kan åka en gång till sen ;)  måste köpa nytt bord till vardagsrummet innan jag blir tokig.



Nu ikväll har jag vart så duktig o rensat o vikt garderoben med lakan o sån skit, så nu e det ordning o reda. Insåg också att lakan va inget vi hade gott om så det får jag ta o köpa imorron.

slänger in en lista...har ju inget annat o blogg om :-)



1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 10- vad står där? hon stasar med bältet o trycker i sej halva silen



2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? min lilla Tuva



3. Vad var det senaste du såg på tv? igår innan jag la mej men tror jag kolla på animal planet



4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 22:19



5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Tuvas ljuva stämma


6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? när vi skulle till coop


7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? facebook



8. Vad har du på dig? haha...jag sitter i bh o träningsbyxor



9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? mmm...om en hund som va min



10. När skrattade du senast? förut när jag sprutade vatten på Marcus ;-) jag fick tillbaka kan jag säga....



11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? stora tavlor på barnen, tavellister, typ ljuskoppar


12. Har du sett något konstigt på sistone? inte sett men hört...



13. Vad tycker du om den här utmaningen? borring


14. Vilken var den senaste film du såg? wallande -Tjuven, den va helt ok



15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? hus, bil, hästar, ja denna lista kan bli lång ;-)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. jag e hypokondriker....fast det vet väl dom flesta..haha


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? fattigdomen!!!



en lessen Tuva



Då sover Hampus! Tuva ligger i våran säng o kollar på teven, hon ska lägga sej vid åtta. Tilda o jasmine spela på datan. Det e så skönt nu när skolan o dagis har börjat. Man får ju lite kväll för sej själv! Tuva hade tydligen vart jätte lessen idag när skolan börja.

Jag lämnar ju henne på fritids kl 7,20 men då va hon glad o det va inga protester om att jag skulle iväg. Men sen när Louise kom för att lämna Emma hade Tuva vart väldigt lessen....Det e ju så hjärtskärande.

Jag frågade henne när hon kom hem om det hade hänt nått, men hon sa att det va bara för att hon saknade mej....kan ju va så...

Annars så har vi nu i eftermiddas vart en sväng på olinspark med Linda o alla ungar...då också Emma o Steffi :-) men alla va så rediga o lekt jättebra! Barnen käka lite glass o så.

När Tuva sen har somnat ska jag o Louise ut o gå, hoppas hon vill gå till Coop....ska kolla skor till Tuva där. Hon har inga alls typ, o Hampus skor va det hål i., men han har ju andra som han kan ha.

nu ska jag mysa med Tuva!

plugga!

God morgon!


det blev inte så mycket bloggande igår, fanns igen tid :P

Idag hoppas jag på att det ska komma nått roligt i brevlådan, mina kläder :-) alltid kul när man väntar på sånt, räkningarna tycker jag dom kan ge nån annan...haha!

Jag ska nu sätta mej o plugga lite, måste också leta upp böcker för de kommande kurserna. Någon som har/vet någon som läst omvårddnad innan säg till för då vill jag köpa böcker :D

Igår eftermiddag va jag ju i skövde, det blev ett o annat. Hampus fick bara en tröja, men det e så svårt o köpa till alla samtidigt utan bättre o dela upp det. Så igår fick Tuva o Tilda. Jag har rensat ur så mycket från Tuva o gett till jasmine (min lillasyster) så hon behövde verkligen. Tilda fick lite t-shirtar o tröjor. Hon behöver tjockare tröjor men det fanns typ inga, eller ju fast bara typ hello kitty....Hon e tolv år, hon vill nog inte ha sånt.

Det gick åt en del pengar, kläder e ju inte billigt.....men vad gör man, jo man betalar o ser glad ut :D


Till mej själv köpte jag en hög kjol o ett linne på gina tricot. Jag blev mycket nöjd!!!

Nu måste jag sätta fart....

kram

kaffetajm

då va det redan kväll!


Dagarna går ju så fort....puh. känns som livet bara svichar förbi en. Jag har precis satt på kaffe, Eva o Hanna kommer hit en sväng. Dom va ute o gick :D bra för mej för jag e sällskaps sjuk...haha, det e jag jämt juh.

Annars så har jag vart i skövde o shoppat lite med Louise. Det blev ett o annat kan jag säga...det e dyrt o ha barn :D


Nu kom dom så nu ska vi dricka kaffe :-)

Skoldax för Tuva!



Då va det gjort!!!!

Tuva har börjat skolan :D det vainga problem o lämna henne, fast det trodde jag ju inte heller.
Just nu sitter jag o dricker kaffe med Louise så jag kanske ska va lite social :-)


åter kommer sen!!!

shoppat



Nu känns det verkligen som hösten har gjort intrång!
Jag gillar iof hösten, tänk när löven börjar bli gul/röda o solenskiner och man får andas in den friska luften, sen på kvällen får man kura ihop sej i soffan tända mycket ljus. Då e hösten helt underbar. plus att på hösten bryr man sej mer om sitt hem på nått vänster, det då man vill göra om, pyssla kommande projekt , sommaren e ju raka motsattsen. Då skiter man i allt som har med hemmet o göra...haha! Då vill man bara va lat....!



Tuva o Nikki har ju vart o ridit idag, vi åkte hem till mina svärföräldrar då dom va i stallet. Helt sjukt hur fort dom har lärt sej....när vi kom så travde dom o hoppade över hinder (låga ;) 

Tuva hade ramlat av sin häst så hon ville aldrig rida mer, men det tog bara två minuter så va hon uppe på hästen igen o hoppade över hinder....Carina (hon som håller i ridningen) sa till Tuva att nu får du be din mamma köpa ett block o skriva upp datum då du ramlade av första gången, för sen kommer det va 100 till :D



Blev lite shopping sugen förut o då det ju bra att det finns hemsidor :D

det blev det här....



                          
leggings                                                                                                      topp


och två andra tröjor som jag får visa när jag får dom, det krångla bara när jag skulle lägga upp dom!



nu ska jag mysa med min älskling lite!!!

pöss på er

nervigt




Första dagen avklarad!!!!

Snacka om att jag va nervös idag, det va ju längesen man man plugga...men ju mer dagen gick detsto lättare blev det..hihi. Det va ju en del kända ansikten men jag kommer inte ingå i samma klass som Mari o Anna utan jag kommer gå direkt till tvåan. Ska bara ha en krus med dom, medicins grundkurs.

Idag va det ju typ bara information, sååå tråkigt. Börjar inte skolan förens nästa måndag!

Väntar nu på mamma, vi ska en sväng till blomsterlandet, ska göra om Tildas blommor....dom e döa. Sen ikväll ska Tuva o Nikki rida. Just ja, igår va vi o köpte en ny teve till sovrummet :-) kan lägga upp kort sen!



byby

skoldax



Då va det dax!

Idag börjar jag skolan. Hmm känns lite konstigt. Men det ska bli så skönt o få rutiner igen. Sånt finns ju inte på sommaren! Tuva börjar ju skolan imorgon. Jag får ont i magen när jag tänker på att hon e så stor. Vill inte att hon ska växa mer...

nu vakna Hampus, ska nog också väcka Tuva o Tilda så dom e iaf lite trötta ikväll :D


Nu måste jag skynda mej!!!

tingeling!!!

rajtan tajtan




Jag e lessen Louise men jag orkar inte blogga ikväll....tänkte faktiskt lägga mej i sängen o glo på teven :D sen ska jag o Marcus ha lite rajtan tajtan ....haha!!!!

Lovar att blogg imorogn, blir bättre när huvet e med en :)

natt natt

Nikki 6 år



Nu drar vi på 6 års kalas :-)

Grattis Nikki!!!!




promenix med tjejerna!


God morgon allesammans


sitter nu här o käkar lite frulle o dricker lite kaffe, enda kaffet vi hade. Men jag e helt övertygad om att jag köpte det igår :P men det fanns inte här hemma.

Det va gött o komma ut på en promenix. Vi gick i petersburg. Prata som vanligt om allt mellan himmel o jord :-)



Idag ska vi på kalas, Nikki fyller 6 år :-) annars e det inget planerat. Men kalas brukar ju ta en stund!

Bye Bye

flygande jakob




Ikväll blir det flygande jakob, mumsigt !
jag e hungrig nu men det dröjer ju en stunde till :P o när man e hungrig e det väldigt svårt o låta bli o nalla ur godispåsen :D Köpte mina älskade nötkrämer idag, blev en hel påse till mej...haha!




Barnen gnällde som vanligt när jag kom hem från promenix, dom hade ju ingen o leka med,så synd om dom...not! Men eftersom jag inte orkade höra på deras gnäll o tjat ringde vi josse o vi fick komma :) mina barn kan ju inte leka med varandra som ni kanske har förstått. Vi har vart där typ hela dan. Kom hem för en timme sen.

Anna kom också dit en sväng så vi satt o tjöta om undersköterska utbildningen, hon ska också börja :-) men om jag ska va ärlig e jag inte helt säker på att det e detta jag vill göra?! hmm, svårt men det finns ju heller inga jobb...man kan ju vidare utbilda sej sen med o med en undersköterska utbild kan man ändå komma rätt långt med.

Usch jag får ont i magen när tänker på det....26 år vet fortfarande inte vad jag vill bli?



nu ringde Fia så jag måste prata med henne :-)

promenix




Så kul men nya vänner, varför har jag aldrig tänkte på det innan?!

Ja ja bättre sent än aldrig :D Det blev en lång promenix, ner vid slu o upp vid planteringen o sen vidare runt skaraberg o ner till stan. Tog ca 1 timme. Helt perfekt. Det blir till o promenera imorognbitti med, så kul :-)


Annars har vi inget inplanerat idag, skulle vilja dra en sväng till lidk...men vet inte om jag orkar o har lust o släpa med mej barn o allt. PLUS att min son e den mest galnaste ungen i hela  stan, tro mej :D

Han tar sej fram som en ångvält i affärera o e han river det mest, skyltfönstret brukar va hans favvoplats....så just av den andelningen brukar han alltid få va hos mamma men hon jobbar idag :p

Måste iaf ut till Caroline o mata kissarna, vi hade tänkt o va där en hel dag men nu ser ju vädret inte så lovande ut...hmm, nu ska jag iaf dricka lite kaffe o käka lite, det värker i min mage så hungrig e jag...

ha en bra dag!

go morron!!!








så där ja! nu ska jag snart ge mej iväg för att gå en härlig morgonpromenad med
Mia o Lina :D

Har letat en timme nu efter mina gympadojjor men jag hittar dom ikke....Grrr!!!






spel


våran kväll roade vi oss med  o spela den försvunna diamanten o fia med knuff.
Jag vann en omgång....Marcus vann resten...!!!

Imorgon blir det promenad med Lina o Mia :-) måste ta mej i kragen o köpa mej ett par walking skor, jag äger ju inga sånna :P mycket roligare o gå om man har ett par bekväma skor. Och jag har inga, typ ballerina.

Kanske åka kolla det imorgon :-)

nu ska jag snutta kudden för jag e sååååå trött, gäspat en timme nu.


natti natti pössi katti sov så gott osten min godnatt!!!!

tjejkväll den 22:e?




glass i stora lass. mmm det gott. Men nu e den slut :-)


Hade lite trökigt förut så jag o Hampus gick en sväng på stan. Träffade mamma o mormor där, dom köpte present till Nikki som fyller år på söndag. Själv köpte jag ingenting....helt otroligt! Men jag hittade en skitsnygg blomma inne på potatisboden, den va limegrön, skitcool. Fast det fanns bara en men dom skulle få in i veckan igen så dom skulle höra av sej....det kommer nog bli snyggt till mina svart krukor :-)

Blommorna kostar 75 spänn st....men det kan det va värt :D så länge jag inte döar dom...haha!


Tuva o Tilda va hos Amanda o Wilma men dom kom hem samtidigt som mej o Hampus. Det va ju bara för då kunde vi käka allihop för engångskull, det händer ju inte så ofta, eftersom nån alltid e bort hos nån kompis.

Linda kom förbi på en kaffe efter maten. Har knappt träffar henne på hela veckan. Vi bestämmde att ha en tjejkväll nästa lördag den 22 :e :D

spela lite buzz o sjunga singstar :-) nån som vill med? säg bara till, alla e välkomna!!!   :D



Tuva hade såååååååå tråkigt här hemma så hon ville hem till Emma o leka men hon va hos Sol så det gick lika bra med Line. Jag följde också med, då kunde jag ju dricka lite kaffe med Louise :-)


Jag funderar på om jag ska gå till netto nu o köpa lite godis, jag e så sugen på nötkräm :D


puss på er!

lång lista


  • Vilken svordom använder du mest? f-n
  • Äger du en iPod?nope
  • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? ingen just nu men på måndag.....06.00
  • Hur många resväskor äger du? 2
  • Använder du flip-flops?  nej
  • Var köper du dina matvaror ifrån? willys, ica, coop
  • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Tar nog flest kort, men ibland önskar jag att jag fick vara med.. På kort som är tagna med _vår_ kamera då alltså..
  • Vilken var den senaste filmen du såg? the last house on the left
  • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Gärna en kombination
  • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror på hur mycket jag vann
  • Har någon någonsin kallat dig lat? Absolut!
  • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? aldrig gjort
  • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? ingen
  • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Kan inte svara på den.
  • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja men säger jag är det ju inte hemligt mer.
  • När var senast någon stötte på dig? det vet i f-n
  • Vad åt du till middag senast? nudlar
  • Använder du huvtröjor? Väldigt sällan
  • Kan du vissla? Ja
  • Vem var den senaste som ringde dig? Eva
  • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? vet inte om jag vågara åka nått längre
  • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Absolut!
  • Vilket riktnummer befinner du dig i? 0511
  • Tittade du på tecknat när du var liten? Ja
  • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? lagom stort....
  • Hur många syskon har du? 7
  • Är du blyg inför det motsatta könet? Nej
  • Vilken film kan du alla replikerna till? öhh ingenanning
  • Äger du några band t-shirts? noep!
  • När flög du senast? pinsamt men jag har aldrig flygit
  • Hur många stolar står kring ditt köksbord? 6
  • Läser du för skojs skull? Ja
  • Pratar du några andra språk? Engelska
  • Diskar du din egen disk?  nepp, det gör min diskmaskin :-)
  • Har du gråtit offentligt? Många gånger
  • Har du en stationär dator eller en laptop? både och
  • Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja, jag gillar det
  • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? En tatuering vill jag ha!
  • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, men det är trevligt om han vill
  • Kan du kasta macka? MM
  • Har du någonsin varit på Jamaica?
  • Vad har du med dig in på bion? Gooodis
  • Vem var din favoritlärare och varför? Maria, hon va snäll hon 
  • Har du dejtat någon av en annan religion?nej
  • Vad har du för väder? SOL
  • Har du en blogg? yes
  • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?  gick inte gymnasiet
  • Gillar du att flyga? vet inte
  • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlighet
  • När sov du senast på golvet? Beror på vad man räknar som golvet. en madrass på golvet? Isf förra veckan
  • Vilken är din favoritdrink?  mjölkdrinkar
  • Gillar du din boende-situation? hepp det gör jag inte
  • Vilken är din mammas hemstad? hon e ju född i borås men hn bor ju här
  • Din pappas hemstad? stockholm, men bor också här 
  • Hur många timmar måste du sova för att kunna funger? inte så många
  • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ibland
  • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? varenda gång...
  • Vilken är din favoritfrukt? ananas
  • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? nja, ibland
  • Hur gammal blir du nästa födelsedag? 27
  • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? inte det minsta
  • Tror du på liv på andra planeter? JA!
  • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? det kan jag inte skiva här!
  • Tror du att Gud är man eller kvinna? tror inte på gud 
  • Vad var det senaste du åt? havrefras o yoghurt
  • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Går lika bra
  • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Hette Therese på bb men sen kom pappa på Caroline för prinsessan av monaco va så populär då :P
  • Gillar du senap? japp
  • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? det va då själva f-n
  • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? aldrig!
  • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning
  • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?nej
  • Tycker du om att krama folk? Min familj och mina vänner, men inte "folk"
  • Skulle du säga att du är trendig? om gina tricot e trendigt?!
  • Äger du en digitalkamera? Japp,
  • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? ingen
  • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ibland
  • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? "Pojken som kallades det", "Pojken som överlevde"
  • Tycker du att du är attraktiv?nej , inte just nu..
  • Vad är du allergisk mot? ibland folk..
  • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej,
  • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Stefan eller Joakim, har jag för mej att mamma sagt 
  • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? alla :-)

  • fredag me like



    väntar nu på att kaffe ska rinna ner i kannan, e så kaffe sugen. Så jag kan ju blogg lite så länge.
    Det blev ingen film för min del igår....först så prata jag med Jenny i fonen i lite över två timmar...oops. Kan ju va så om man har mycket o prata om :) vi prata om det mest kan jag säga, allt från bebis födsel till livets slut.

    Så ringde sen Louise o fråga om hon fick komma på en kaffe vid halv elva på kvällen :-) Händer ju inte så ofta. Och det klart att hon fick, alltid kul o dricka kaffe med henne. Vi har ju så mycket o prata om...hihi. Så Tilda o Marcus kollade på nån film själva. Louise va här till halv ett, både hon o jag va rätt trötta. Hon skulle ju jobba idag också!


    När Louise gått va det bara till o göra sej redo för sängen. Sen låg jag där med huvudvärk :P  Låg o vände o vred mej fram till tre sen måste jag somnat. Så jag e lite trötter idag men va fasen gör det :-)


    Ikväll antar jag att det blir fredagsmys....me like!!! Kanske blir till o spela lite spel också, jag vill ju vinna nångång....haha!


    ha de gött!!!

    shoppinglista




    sol, sol , sol :) i like it

    Fast det känns ju som höst men så länge det fina "höstdagar" e jag nöjd!
    Jag har nu suttit o kollat Ikeas hemsida, åh vad mycket jag vill ha. Blir nog en sväng dit i slutet av månaden.


    det här e vad som jag vet ska inhandlas :-)


        










    japp det här e vad jag vet än så länge, men som alltid så blir det ju en MASSA annat också....hihi!!!

    filmtajm





    go kväll :)


    Jag e helt slut....har ingen ork till nått. Vill bara lägg mej i soffan, äta lite chips o kolla på film.
    Hampus sover, skönt att en gör det iaf. Tuva o Tilda duschar sen sak den lilla tjejen sova. Så efter det blir det till o slappa :)



    Eva, Kevin o Douglas va här i eftermiddags. barnen lekte o vi drack kaffe:) mycket trevligt!


    nu ska vi kolla på film!!!


    smaksatt kaffe


    Marcus håller nu på med maten o jag sitter här....

    Barnen e nog snart på väg hem, så snart blir det liv i luckan igen :P
    Jag o Marcus har vart sväng, helt själva .....utan barn.....såååååå skönt!!! Marcus köpte en tröja o jag köpte smaksatt kaffe...ska testa det nu tänkte jag.

    När mamma va här o hämtade barnen blev Hampus så lessen för han vill inte ha hjälm på sej för han
    hade ju frisyr, så söt han e :-) men med lite övertalning gick det bra sen....haha!


    Nu ringde Fia så jag sak prata med henne lite....


      

    finns det nåt man kan göra?



    Vad händer en dag som denna?


    Ja a det har jag ingenanning om.....barnen kanske skulle följa med till mamma till mormor. Sen vet jag inte mer. Nu e det bara några dagar kvar till Tuva börjar skolan.....usch.....jag vill inte att hon ska bli stor!!!

    Jag har sån ångest över detta. Men som alla säger ska det nog gå bra :-) känns som att det e så mycket man måste tänka på liksom, dagis va ju mer litet o tryggt.



    Tuva o Hampus leker?!
    helt otroligt, hör Tuva säga pappa till Hampus så jag antar att dom leker mamma, pappa, barn?
    Annars har dom ju kivats hela morognen här, så jag vill absolut inte störa dom nu....hehe!

    Ska ringa Josse snart för o kolla om mina hudvårdsprodukter har kommit, hoppas det :-)



    Ha en bra dag!

    glass o film


    Igår kväll fanns det ingen tid tillbloggning så jag får uppdatera lite nu.

    Vi va ju på soc mötete. Det gick som förväntat, bra :-) det e ju så att när man e familjehem så måste man varje halvår förlja upp en vård plan. Och kanske ändra lite i den o se vad som har hänt o så.
    Och det fanns ju inga problem så vi va bara där i ca en halvtimme.

    Tilda sklulle ju hem till pappa sen, hon e ju där på onsdagar. Och jag gick upp o tog en kaffe hos mamma. Tuva va ju där.

    Vi åkte sen o letade tvättkorg. Det finns ju ing?!. Jag vill ha en snygg som jag kan ha i sovrummet men det fanns bara fula i plast....och det vill jag ikke ha. Vet inte vart jag ska leta mera....

    Sen va det bara hem o göra iordning barnen, så dom kunde lägga sej i tid förengångskull :-) dom fcik kolla på spirit. Och det va dom nöjda med. Själv gick jag o Louise ut o gick, till coop. Det va gött o komma ut lite.

    När jag kom hem hem blev det glass o film....men jag va så in i helvets trött så jag somna typ efter 10 min...haha.

    besök



    God middag allesammans!!!


    Tänkte att jag sätter mej här en lite stund nu när jag har lite tid. Marcus o Hampus e o handlar o Tuva e hemma hos mormor. Tilda kollar på film. Så jag har det lite lugnt o skönt här nu :-)
    Vi har precis haft besök av Fia o Rickard o Melvin. Dom har ju knappt lekt på hela sommaren. Och det märktes kan jag säga för dom lekte mest hela tiden i rummet. Byggde med tågbana o lekt med bilar :-) tror aldrig att dom har lekt så länge där inne nån gång innan....o utan att slåss....kors i taket :D








    Igår kväll kollade ju jag, Marcus o Tilda på film. Och jag kan fortfarande inte släppa den från mina tankar.
    The last house on the left (tro jag den hette) en nyversion sen 1972. Den va spännande rakt igenom, men den va så hemsk. Jag kunde knappt kolla på vissa scener....Sen hade jag ju givetvis mardröm om den inatt.....vaknade flera gånger o va typ kallsvettig o mådde skit.

    Den e inte otäck på ett sånt sätt som alla andra sckräkfilmer utan den här berörde mer, jag fällde en o annan tår.



    Nu e det snart dax för middag. Strips o kebab för mej o Tilda, vi sak till soc på uppföljning kl 16 så vi hinner inte vänta på att äta lax...tur e ju det för jag hatar ju fisk :-)

    Hämtade ju också ut mitt h&m paket igår, tänkte jag skulle lägga upp en bild sen på vad paketet innehöll....inget till mej iaf :(

    måste skynda mej lite nu!!!!

    CYA!!!

    Fika med min bloggvänner!



    Läste precis Mias blogg, och jag håller med :) tänk att vi bott i samma stad o aldrig umgåtts?! Varför?
    Kändes ju som man känt er hela livet :-) vi pratade ju verkligen om allt :-)

    Vi gick till Nockes o tog en fika o där blev vi sittande. Vi tjöta hela tiden om allt mellan himmel o jord. Synd bara att tiden rinner iväg när man har trevlig. Men kan tänka mej att det bli en o annan fika o promenad framöver.
    Så det här va det bästa jag gjort på länge, så kul med nya vänner!!!


    Mia kolla med Marcus vilken dag vi får komma? för Tuva ville så gärna leka med Thelma :-)



    Barnen sov när jag kom hem, chockerande nog. Jag menar Tuva e ju inte den som somnar i första taget. Men hon har ju vart ute o lekt o haft typ 100 kompisar här idag så hon va nog rätt trött.
    Nu ska jag o Marcus kolla på nån film.....

    kram kram

    Hyllorna e färdiga



    God morgon!!!


    Solen skiner o det e 25 grader varmt ute, eller ja det kunde vart så.
    Men som alla börjar bli vana vid så e det mulet o ser inte så lovande ut. Så istället får man ha andra roliga saker o se fram emot :-)


    Och det har jag!!!

    Eftemiddag/kväll ska jag träffa min bloggvänner Lina o Mia :D det ska bli skit kul. Alltidf kul o lära känna nya människor :-) Tror nog att vi har massor o tjöta om även fast man inte umgås innan....!!!!

    Ska också försöka hämta ut mitt paket som har kommit, skulle gjort det igår men jag hann inte. Så nu får jag väl se om jag hinner det idag. Det e ju bara kläder till barnen ändå :P


    Tuva min lilla stumpis e mycket bättre. Tyckte först när hon fick sin prickar att det va väldigt mycket i ansiktet men nu verkar det som dom har försvunnit en del för nu va det inte alls så mycket. Så jag kanske får ta en kort på henne?!

    Kolla jag fick ta kort :D


    'Lite prickig men inte så farligt, sen har hon en tatto i pannan som det står Love på. Marcus lät ju självklart henne sätta den där...Grr. Jag sätter dom heller på lite osynligare ställen :D Och givetvis så ångrade hon sej direkt efter :P


    Så här blev det i köket =) vet inte än vad som ska va på hyllorna men jag hittar nog nått fint. Funderar på om jags ka göra mej iordning o kolla en svängpå stan. Det va ju evigheter sen man va i denna staden ....haha!!



    BYE BYE

    sovdax snart ;-)



    sitter här o försöker göra om min blogg men det funkar ju inte.
    Jag fattar inte nått kan jag säga av alla dessa kodmallar o stilmallar....??? jag vill sen ha lite bilder som Mammanmia har på sin blogg :-) men det lyckades jag heller inte med :P

    Får försöka imorgon igen för nu har jag tröttnat på att sitta här....har hållt på i flera timmar nu!!!



    Sov ju dåligt inatt o tror jag skulle kunne somna nu faktiskt, men först ska jag lägga tjejerna. Tuva o Nikki. Dom har spelat den försvunna diamanten med Tilda o Amanda.

    Dom har ju också vart iväg o ridit idag :-) det va meningen att vi kanske skulle vart utei skallmeja men ulla o håkan hade inte åkt iväg så vi sket i det. Sen kom det ju en helvetes massa regn från ingenstan....o åskan också. Detva ju inte ens mulet ute?!

    Åh just ja....jag har satt upp mina hyllor i köket nu :-) det blev fint, får lägga upp ett kort imorgon.

    sov gott allesammans, det ska jag göra!!!!

    natti natt


    lite tapeter



    sitter o kollar lite tapeter, hmm vad svårt det e!

    vad tycker ni om desse som fondvägg? givetvis ska de andra väggarna va vita!


    inte sovit mycket


    Då va det måndag....


    Idag har vi inte mycket på schemat. Ska kolla om det finns tvättid , blir ju en del sånt :P
    Nikki ska också komma hit idag o leka med Tuva :-) Hon har inte heller haft vattenkoppor så Josse hoppades att hon skulle fått av Hampus men ikke så nu får vi se om Tuva kan smitta henne :-)


    Hampus spillde ut lite flingorna nu.....oj då sa han jag måste dammsuga.....så det e precis vad han hör nu...haha!!!



    Själv e jag svintrött, intemycket jag sovit inatt. Tuva somnade igår kväll i soffan sen vaknade hon vid halv tolv o vart vaken o gråtit o kliat o skrikit mest hela natten.....Tänkte jag skulle ta ett kort på henne men hon ville inte det :/ kan jag iof förstå. Hon va jätteledsen igår o sa att hon ville inte gå sån här :(



    JOHANNA: Har Naima haft vattenkoppor?


    Nu ska hjälpa Hampus lite.


    kram kram

    minisemester i varberg!

    Uppdate om VARBERG!!!


    Vi åkte här ifrån torsdag morgon vid nio tiden. Redan då va det strålande solsken. Vi hade tänkt o stanna o bada med vi sket i det o körde i ett sträck för så länge barnen inte gnällde så va det ju lugnt.

    Vi hade bestämt att åka direkt till gekås men att bara lämna av våra grejer hos Maria innan men Ulla (marcus mamma) ringde när vi va på väg ner o sa att dom kunde ta barnen så kunde vi gå själv där nere :-) tydlgen har det vart så mycket folk i ullared, antagligen pga  det dåliga vädret....Ulla hade vart där i måndags o det hade vart såååååå myckte folk där....

    Så vi dumpade av barnen på getterön. Och barnen protesterade inte kan jag säga. Tuva e ju som fisken i vattnet, hon älskar o bada. Hampus däremot e en riktig lite badkruka...haha. Han bade inte på hela tiden vi va där, han va i med benen o så o satt vi stranden o lekte men bada ville han inte.





    Vi kom till gekås vid ett tiden o det va precis knökat med bilar. Men faktiskt inte så farligt med folk där inne. Vet inte vad allt folk va....inte inne på gekås iaf. Där hade vi tur :-) men till min besvikelse fanns det inte mycket som jag vill ha. Tyckte det va tomt på det mesta. Kläder fanns det inga, eller jo fast inga roliga. Köpte lite tröjor, trosor, kalsonger, pyjamaser (spindelmannen o tingeling) vantaro sånt till  barnen. Sen lite spel, en jättestor brandbil, två motorcyklar, målarblock, pennor, kritor, glitterlim, blixten bok, spadar, badmadrasser, simglasögon, sen lite annat skit.

    Fanns nästan inga leksaker heller, hyllorna va typ tomma. Det blir väl till o åka dit i höst igen...som alltid. Då ska jag prioritera hemmet :-) kollade knappt på hemavdelning för jag vet inte alls vad jag vill ha i höst (?!)

    3 timmar tog det inne på gekås för mej,Macus o Tilda....bara jobbat :-) så när kl va 4 gick vi ut o köpte varsin glass innan vi åkte tillbaka till varberg. Ulla o dom hade bestämt att vi skulle grilla på getterön på kvällen -mysigt!!!

    Typ hela Marcus släkt va där. Tog mitt första dopp i havet denna sommaren den kvällen, så underbart o känna doften av saltvattnet och  för att inte tala om smaken :-) det va inte så kallt som jag föreställt mej utan behagligt man kunde va i o leka lite med barnen. Vi grillade hamburgare o alla va skithungriga....haha.


             



               


            




    När vi kom tillbaka till Marias lägenhet så lassade vi upp med mycket chips o godis till filmen den oändliga historien. Tuva har aldrig sett den. En film som jag kollade mycket på som barn :-) den va inte dubbad så Tuva förstod ju inte så mycket men när Artax sjönk i leran , då grät Tuva, mycket o länge. Hon lik sin mamma, gråter till det mesta!

    sen va vi såååå trötta så det va bara natti natt!!!


    Fredag morgon va det bara o packa in sej i bilen o bege sej till stranden....Äntligen!!!

    Där låg vi o päste o hade det så gött. Hampus bada ju inte men lekt mest vid strande o tjejerna va mest i vattnet hela tiden. Vi hade med oss frukost o fika , helt underbart. Tuva o Tilda spande in alla krabbor som gick längsmed klipporna. Tuva tycker dom va väldigt äckliga så hon va lite rädd för att gå i vattnet...haha. Jag o marcus såg inte en enda så jagvet inte om det va nått dom bara hitta på...

    på eftermiddan gick vi en sväng på stan men hittade inget roligt. Köpte mej en ny underlagskräm, man fick en ansiktskräm o en fuktmask på köpet så det va helt ok för 295 spänn :-)

    sen köpte vi glass och åkte vidare hem till Arne o Ingeborg ( Marcus mormor o morfar ) satt ute o fikade i trädgården o barnen lekte. Vi kom hem vid åtta tiden så då kollade barnen på film. Kan säga att Maria ( Marcus kusin) har mer barn filmer än vi :P

    Hampus va väldigt trött så det tog inte lång stund innan han somnat i soffan...vi andra tog fram spelet , den försvunna diamanten. Tuva vann alla gånger o Tilda e sån dålig förlorare...haha. Det va riktigt kul o reta henne.

    Märket sen sent på kvällen att Tuva fått två prickar på ryggen :P .....det va ju ganska väntat....

    det va våran fredag det!!!


    Tilda gör sej redo för ett dopp, Hampus ville inte byta om....


    det första Tuva gjorde va o lägga sand i en låda som hon skulle ta med hem
    till Mormor :-)


    Här fikas det på klipprona


    Fina Tilda :-)

            
    Tilda o Tuva hemma hos Arne o Ingeborg....min sötisar =)



    Lördag morgon!

    Det e ju alltid trogmarknad i varberg ons o lördag och vart enda år som vi vart där har vi alltid gått på den men inte i löradgs.Det va stekande ute o kanske den sista dagen det va sol o bad då kan jag inte va så taskig mot Marcus o mina barn o säga att idag blir det marknad....särskilt inte när Marcus har haft den sämre perioden på sin semester....så det blev stranden denna dagen med. Och det ångrar jag inte!!!

    Vi låg där hela dan faktiskt. Arne o ingeborg skulle bjuda oss på mat så vi skulle va där vid fyra tiden så det va ju bra, slapp vi tänka på det. Innan vi åkte dit hoppade jag in på hajen, ja det är som munken, fast mycket bättre, jag älskar o handla där. Vi hade bestämt o gå strand promenaden på kvällen o då vill man ju ha med sej nått göttigt. Så Tilda, Tuva o Marcus ville ha räkbaugett o jag o Hampus hade skinröra baugett.

    Hemma hos Arne o ingeborg blev det kykling o vi va typ utsvultna...haha. Alla åt som hästar, utom Tuva. Hon hade fått en del prickar så hon va inte så kry. Hon fick helt o hållet bestämma om vi skulle gå strand promenaden o det ville hon.

    Marcus moster Annica va också på strande så vi låg vid samma ställ. Hon sa att hon kunde låna en tvillingvagn på dagiset där hon jobba om nu Tuva inte skulle orka gå hela vägen. Perfekt juh!!!

    Det va bara hem o göra sej iordning o göra smörgåsarna o sen iväg.

    Det va det bästa med hela denna vistelse....det e så underbart fint i varbeg, o gå vid hamnen o sen vidare till fästningen och där ligger ju centralbadet




    cenrtalbadet precis bredvid fästningen....mycket fint!!!

    sen gick vi den långa promenaden o det av så fint o mycket folk som satt på klipporna o grillade o drack. sen splades de live musik från kärleksparken o stämmningen kunde inte va bättre :-)

    Annica berätta att alla ungdomar brukar festa just runt strand promenaden o det märkte vi :-) fast inte på nått dåligt sätt, där behöver man ju inte ha nån förfest, bara o kila ner dit o sätta sej på en klippa o allt e ordnat,


      
    Man ser fästningen långt där borta....

        
    Marcus o barnen, tur vi hade som fick låna den.


    Lite ego få man....inte många kort jag e med på så det fick bli ett stort...haha!!!


    Jag med alla mina barn :-) Hampus gör nog miner på dom flesta kort.....


    Vi satte o sen lite höger upp på en klippa. Vågade inte sitta vid vattnet för Hampus har ju lite för mycket spring i benen. Vi slog oss ner o njöt av utsikten o våran mat.....superduper mysigt!!!


    våran lilla picknick...


    Mina fina grabbar :-)






    Vi började gå vid halv åtta o va tillbaka hemma vid 22 tiden. Barnen va trötta o vi med för den delen. Så det blev till o lägga barnen o kolla lit på film. Men sen kunde jag ändå inte somna. va hur trött som helst innan....sånt  e konstigt.


     söndag morgon!

    vi bestämde oss för att åka hem idag. Tuva e väldigt dålig, 40 graders feber o mycket prickar. Kändes bäst så.
    Så det va packning o städning på schemat på förmiddan.

    Marcus tog med sej alla barnen o gick hem till mormor o morfar för att säga hej då. Och jag städade.

    Barnen kollade på askungen sen medansvi packade in i bilen o vid halv ett begav vi oss hem till skara igen!

    Det va våran lilla minisemester 3 dagar men ack så underbar!!! Jag längtar redan till nästa sommar :-)


      

    hemma igen


    Hej igen :-)



    Japp då va man hemma igen då! Vi blev inte så långvariga, Tuva har fått vattenkoppor så vi tyckte det va lika bra o åka hem idag. Kommer en lång uppdatering med kort i ett annat inlägg senare sen ( om jag orkar ) annars imorgon.


    Vi kom hem vid tre tiden så idag har mest gått o till o packa upp o lägga allt på sin plats igen, sånt e ju så tråkigt men bestämmde mej redan för när jag satt i bilen hem att allt ska packas upp idag. För jag vet ju att annars blir det inte gjort...haha!

    Tuva blev ju som sagt sjuk där ner så hon har inte vart så pigg idag men nu ikväll har jag o Tuva spelat den försvunna diamanten. Jag älskade det spelet när jag va lite o Tuva verkar också gilla det. Vi spelade 3 gånger i varberg o hon vann alla gånger....och då har vi inte låtit henne fuska utan spelat med samma regler för alla......och hon vann nu igen =)

    Vi ska nu spela Fia med knuff, vi köpte på oss lite spel när vi va i ullared, tror inte det finns ett enda barn spela som e helt här hemma :P

    Tuva tjatar på mej nu så jag får uppdatera mer sen


    ha det!!!

    varberg


    Nu grejas det förfullt här....vi drar till varberg snart :-)


    Och vädret ser ju bra ut fram till söndag iaf.....det blir till o ligga o päsa på stranden :-)

    Igår va vi på allsången, sjukt mycket folk. Såg nästan ingenting men vad gör det när barnen hade så fruktansvärt kul. Fast jag måste säga att det va lite jobbigt o hela tiden håll koll på Hampus :P han har ju en förmåga o sticka iväg o hitta på annat bus men igår va han väldigt lugn :-)

    Efter allsången gick vi till vip o köpte godis sen satte vi oss vid djäknescenen o inväntade mammamia. Sikken mäktig filmduk....den va större en själva scenen, men så inte ens den så stor va den. En riktig häftig upplevelse må jag säga.
    Jag har ju sett filmen ett x antal gånger ...haha!

    Hepp nu får jag allt ta o hjälpa till innnan Marcus blir tokig på mej...=)

    ha det så bra, skriver åter när jag kommer hem!!!

    Puss o kram

    underbart



    Gud vilken underbar dag vi har haft det på mösseberg. Barnen sprang omkring som dom hade vart hållen i koppel förut :-) och alla barnen höll sams hela tiden :-)

    Vi fikade o lekt på lekparken, ja vi vuxna också. Annie o Tommie tvälade i klättring över en stång o det va väldigt lika men Annie vann....då blidde hon glad, eftersom Tommie vart så kaxig innan...haha!

    På vägen tillbaka gick vi ju självklart upp i tornet o Hampus va på....han gick alla trappor o tillbaka. Jag va helt slut, märks att man inte tränar längre :P

    Vi drog sen vidare till sjön som ligger alldeles intill. Annie va först i, och efetrsom jag då sa till henne "om du badar, badar jag, så det va bara o gå i. Svinkallt kan jag säga. Tror inte det va  mer än 16 grader, kroppen domnade bort liksom på en gång. Tommie o Linda e lite hariga...hehe....ja menar till o med min mormor tog sej i ett dopp :-)



    slänger in lite kort, men har inte så många min kamera dog ( som vanligt)



    Min söta Tuva


    Hampus fadder :-)


    Hampus klättrar


    här trampas det trampebil....


    Tommie o Linda


    Gaberiella o Tuva


    mösseberg



    Nu drar vi till mösseberg :-)

    ha en bra dag allesammans!!!!

    Kommer inte på nån bra överskrift?



    Japp då har jag nästa packat klart. Tycker det e så svårt o veta vad man ska ha med sej?! och dels för jag inte vet hur länge vi stannar. Plus att vi shoppar ju säkert en hel del på ullared :-)

    Skulle behöva tvätta upp lite men det lär jag inte hinna, o vet i sjutton om jag verkligen vågar låta Marcus ta hand om det helt...haha! Då måste jag verkligen sorter o skriva på lappar. Hinner ju inte imorogn för vi ska till mösseberg med Linda, Tommie o barnen, Monica, Roger, mormor o Nikki o Oliver =)

    Det ska ju bli bra väder så det blir till o kolla djuren, leka o fika sen drar vi ner till sjön som inte ligger så långt därifrån. Känns som det va evighetersen man bada o sola, ska bli så skönt!

    Sen på kvällen blir det Allsång med Louise o barnen :-) vet inte sen om det e några andra som hänger på, det märker vi. Och självklart ska vi kolla utomhus bion MAMMA MIA....jag verkligen älskar den filmen. Mysigt o sitta ute med godis o gott sällskap, ser jag verkligen fram emot. Varenda år dom har haft bio ut har vi alltid lyckats va i varbeg....så jag sa till Marcus förra veckan att innan onsdag kan vi inte åka...=)




    Jo vi va ju på kalas/ avskedsfest ikväll, Bella fyllde ju år i söndags o så åker hon torsdag natt till London. Gud va konstigt det kommer o kännas när man e hos Monica o ingen Isabelle finns där :(

    Hon bjöd på tre olika pajer, Taco, skinka o Lök paj. E inte speciellt förtjust i lökpaj så den smaka jag aldrig på men dom andra va mycket goda. Till efterrätt blev det choklad tårta med hallonmousse....mums kan jag säga. Det va mycket stoj o liv där, kan ju lätt bli det med 6 barn....Tuva, Hampus, Nikki, Oliver, Gabriella och Cornelia fast kul hade dom.

    När vi gick hem, gick Marcus o Hampus i förväg för jag skulle in på munken o handla tills imorgon. Tuva var med mej. Vi gick där inne o strosa o när vi kom fram till kassan inser jag att min plånbok inte ligger i väskan...pinsamt. Så hon i kassan packade ner mina varor i påsen o ställde den bakom disken. Och jag hade lite smått panik, inte för att jag hade mycket kontanter i den men tänka alla kort o så. Jag va ju uppe i stan på dan för att köpa present till Bella, så jag vet ju att jag har haft den.....kommer då på efter en stund att jag inte hade samma väska då (?)

    Ja ja det va ju bara o traska hem då o sen tillbaka....puh, det va jobbigt...haha!!!

    Sen vart jag inte hemma speciellt länge, eller jag hann ju lägga Tuva (hota) henne med att det inte blev nått mösseberg eller varberg, ja man får göra det ibland :-) o hon protestera inte. Kan ju också va bra att föröska vända på dygnet lite nu. Inte långt kvar till skolan börjar. Hon kan lätta va upp till tolv- ett på natten. Och hon e ju inte på något sätt jobbig heller, hon sysselsätter sej rätt bra själv ( på kvällarna) när lillebror sover. Det blir ju ingen kväll för mej o Marcus ihop heller så nu e det slut på det snart....klockan åtta ska barnen va i säng nästa vecka....GÖTT!!!!

    Jo jag följde med Louise till coop, pratade aldrig med henne igår o hon va precis på väg dit när jag ringde så då kunde jag ju lika gärna följa med henne o tjöta med henne då :-)



    Hepp nu ska jag snutta kudden för jag har nog gäspat ett x antal gånger nu.

    natt natt
    I

    avskedsfest!!!



    Lessen för dålig bloggning....

    Men jag hade sån huvudvärk igår, så kvällen  spenderade jag mest i soffan. Fast nu mår jag bättre :-)
    Kom hem från stan nu, har vart o köpt present till min syster som ska ha kalas o avskedsfest ikväll.
    Hon flyttar nämligen till London på fredag :-) Hon ska va barnflicka. Fattar inte att hon vågar åka dit själv :P

    Jag som åkte till Norge men tyckte det va för långt...haha!

    Men Bella e väldigt självständig så jag vet att hon kommer klara detta galant :D Som tur e så kommer hon hem till mitt bröllop, blev lite orolig där ett tag. Hon sak ju liksom sjunga :-)


    Min lillasyster e här nu för Therese skulle in o hälsa på pappa, han skulle göra nått ryggmärgsprov så han va lite nervös. Vet inte alls när Therese e tillbaka ....Jasmine tjatar i ett om att hon vill hem, hon e såååå pappisjuk.... just nu sitter hon o Hampus o Tilda o kollar fim så nu e hon inte lessen...

    På tal om annat så åker vi till varberg på torsdag :-) ULLARED!!!! Vi fick låna Marias lgh för hon skulle på träningsläger med sina småtjejer, perfekt. Hoppas bara att det blit någolunda väder, vill ju så gärna bada i havet!



     
                       


    måste dra nu

    bye bye

    Grrr



    Oj oj oj vad vi har städat :-)

    Nu börjar jag få tillbaka mitt hem ....mitt hem har alltid en förmåga att förfalla på sommaren?!
    Men nu ska det bli ändring på det. Rent o fint ska det va här nu.

    Just ja, vi sak tapetsera om i vardagsrummet :P för våran lille Hampus har vart så redig (tyckte han) o målat en hel vägg med rosa tuchpenna....Grrr då blir man inte glad....så nu sitter jag o kollar tapeter.

    nu kom också Marcus hem med pizza så jag får väl sätta mej o käka lite, jag e svinhungrig!!!

    städ o bakning!!!



    Här ska det städas...kul va?!

    Men det e ju ändå så dåligt väder o det behövs verkligen städas här....


    o sen ska jag försöka hinna baka lite.....bullar o nått annat gött :-)

    fixa bilen




    Det fanns inge tid till bloggning igår :P


    Tuva o Nikki va ju o red o samtidigt så passade jag o Marcus på attt fixa bilen. Det va inte lite glassplitter kan jag
    säga. Till och med i fram i passargerar dörren....

    Ja det tog sin lilla tid men Hampus hade skoj för Caroline (marcus syster) kom hem från varberg när vi va där, Hampus hade ju längtat så efter o få träffa Hugo. När tjejerna kom tillbaka så lekte dom medans vi tvättade bilen.





    Tuva o Caroline kollar ridkläder ur en katalog o Hampus gör inte så mycket.


    Hampus har lånat Nikkis diadem :-) sötis!


    Hampus hjälper till o tvätta bilen .-)




    När vi kom hem bänkade jag mej frmför teven o kollade klart dom sista avsnitten av One tree hill.....o nu e dom slut, finns inga mera avsnitt . Åh jag vill inte att det ska va slut.....den e ju så bra....beroendeframkallande :-)

    ja det va våran dag det.....

    utmaning


    Jag har blivit utmanad av Mia  Mammanmias.blogg.se


    Ska nu då försöka hitta 6 grejer om mej själv ?!.....o jag som inte har några hemligheter om mej själv...haha!



    1. Det finns två saker som jag e rädd för.....mörker o nålar. Jag sover ALDRIG ensam, jag går helst inte själv ute om det mörkt. Har vart mörk rädd så länge jag kan minnas och därför har jag aldrig nekat mina barn att sova i våran säng.....fast vi vill ju självklart att dom sak somna i sin säng men att sen kan komma till oss på natten.
    Sjukt rädd för nålar. Båda barnen har jag fött utan bedövning pga av min rädsla för nålar .


    2. Jag e hypokondriker.....


    3. Jag har nog prövat på all sport man kan tänka sej, men inget va roligt....haha


    4. Jag suger (ibland) på min tumme....haha


    5. Jag tänker allt i färger

    6.  önskar jag hade tagit vara på tonårs tid

    nice

    åh det e så tyst o lugnt här...nice!!!


    vi har inte gjort ett skit nu ikväll, bara ätit gott o druckit lite vin :-)
    Marcus har nu tändt lite ljus o vi ska bara mysa med en film o käka lite godis.

    kan ju hända att man sen har lite vuxenmys..hihi


    ja ja godnatt på er alla :-)

    vin

    Vi e barnlediga ikväll!!!


    så jag vet inte riktigt vad som händer här ikväll, nu ska jag iaf göra lite blomdekorationer.
    Jag va på blomsterlande förut så nu har jag shoppat lite fina grejer.

    ska också ta mej ett glas rött nu :-)


    bye bye

    Jag

    samma frisyr som innan fast myket kortare :-)

               

    Sådär ja! ...

    Sådär ja! Nu e vi hemma från stan....

    Marcus tog med barnen upp till olinspark medans jag klippte mej. När jag va klar o gick ner till parken va
    typ halva släkta där :-) mamma, monica, Roger, mormor, Annie, Oliver, sen kom också Linda, Tommie
    Nikki, bella o Cornelia. Drack lite kaffe o min mormor bjöd barnen på glass...Hon e så snäll!!

    Min pappa kom förbi en sväng när vi satt där nere. Han har premision från sjukan, ska läggas in
    på måndag igen :( dom har fortfarande inte kommit fram till vad det e för fel på han, men dom
    tror att det kan va vatten i hjärtsäcken. Men dom vet inte, det ska tas mera prover.

    Hoppas att dom hittar felet, känns ju mycket bättre bara man har en diganos. Kommer ju ihåg när Tuva va sjuk förra året. Då visste dom ju inte va det var för fel på henne. Hon hade 40 graders feber i nästan 5 veckor, hon åt nästan inget o kunde knappt andas, gick ner nåsta 4 kilo. Hon hade ju inget att ta av heller liksom.

    Sökte vård ett x antal ggr men vi skulle avvakta. Droppen va när jag gick ner till vct med henne 4 :e veckan hon va sjuk o jag fick en läkare som knapp kunde svenska.....då han förklarade för mej att man inte ska ge barnen alvedon innan man träffar en läkare....Grrr då blev jag ARG....nähä,sa jag så du menar att när min dotter vaknar halv sju på morgonen med 40,9 i feber ska jag inte ge henne febernedsättande???? e du dum på nåt sätt? sa jag.

    ok du kan gå till labbet så får dom ta tempen på henne?! What??? Hallå hon har över 40 grader, äter inte, kan knappt andas, orkar inte ens gå längre och hon bara gråter o gråter.... och det enda dom kunde erbjuda va en temp i örat? Nä jag ger inte mycket för vct. Så jag vände på klacken o gick därifrån....

    så vi väntade tills kvällen då åkte vi in med henne till kss. Tuvas syresättning va på 68 o den ska ju ligga strax under 100....men herregud varför har ni inte kommit in tidgare? Öhh vi har inte fått komma in....

    så vill man ha en diagnos ska man f-n va påstridig.....

        

    När Tuva va sjuk!!!

    klippa mej




    Lite kort om igår....supertrevligt. Käkade, drack lite vin, barnen lekt o jag o Linda satt o pratade :-) va inte hemma fören vid tolv tiden så jag orkade inte skriva nått då.



    Just nu sitter jag o dricer kaffe. Hampus duschar, Tuva kolla på film , Tilda sitter vid den andra datan o Marcus pratar i telefonen......Jag ska sanrt iväg o klippa mej men jag vet inte hur....det blir la som vanligt.

    Kände bara att jag va tvunget till o göra nått för håret e en total katastrof just nu....


    ses sen

    RSS 2.0