Mors dag



siken härlig dag det vart...

Morgonen började med en frukost som bestod av flingor o fil, ja som jag typ alltid äter :-) sen blev det till o öppna min morsdag present som min små underbara barn köpt....

Jag fick en rosa liten plattång....precis vad jag ville ha juh :-) Tack så mycket!!!!

efter det så va det bara att fixa iordning oss för vi skulle ju på till skarahov o kolla när Tilda spelade fotboll.

Det va klass fotboll för alla skolor i skara o det va sjukt mycket barn - 900. så det va rätt mycket folkdär uppe. Vi fick leta ett tag men till slut hittade vi den planen hon spelade på. Vet inte hur det gick sen i slut spelet för vi va tvungna att åka på kalas till Oliver. Där bjöds det på tårta o en massa goda kakor :-)

Eftersom släkten skulle dit va det ju perfekt o fira mamma där också, hon fick en bukett bestående av liljor, cerisa gerbera, limegrön ros med vit brudslöja och en massa gröna fina blad...den blev så fin, det va Tuva som valde det mesta :-)
mamma blev glad :-) det e ju inte så ofta man får blommor bara sådär.

uppe hos Oliver va det drop in men alla lyckades nog komma samtidigt...hehe. Så det blev fullt hus. Tror han blev glad för presenten iaf.

Sen va det ju bara o bara o åka dirket ut till skallmeja, vi skulle va där vid 4 tiden. Där grillade vi, grillspet o korv och till efterätt blev det den traditionella jordgubbstårtan :-)

så nu e jag helt slut... blir till att glo på teven nu .... Åh just ja...imorogn ska jag klippa mej igen :-) fast jag vet inte hur men det blir nog bra.

bye bye

grilla



Hela förmiddagen har vi vart ute. Tog med oss lite fika, en filt och satte oss på gården. Där låg jag o päste i solen ända tills nu typ.


Tuva kollar nu på teve o Hampus har somnat i soffan, han har vart så grinig idag så det va väl behövligt med en tupplur för honom. Vi ska ju snart åka till Fia o dom o grilla. Jag börjar allt bli lite hungrig nu. Men först måste vi upp till stan o handla lite. Barnen ska ju köpa sitt lördags godis :-)

Vi måste också köpa nått  att ha till kycklinge o dricka. Sen ikväll ska Marcus iväg på kareoke. Så jag blir helt ensam :-) eller ja förhoppningsvis sover ju barnen.

Så nu måste jag börja fixa lite saker men kanske återkommer ikväll!!!


Ha en trevlig kväll....det ska jag ha!!!

soligt idag

Som vanligt har jag haft fullt upp idag :-)


Började dagen med o träffa Eva. Vi tänkte ta oss ett strög runt marknaden som va i stanmen eftersom den inte började så tidigt som vi lämnade barnen passade vi på o ta en kopp kaffe på nockes.

Det tog ca 5 min att gå igenom den marknaden...ja  det va inte mer än så. Eva hittade jättesnygga linnen. Jag köpte inget till mej själv...tycker det e lite svårt när man inte kan prova o så...men ångrar nog lite att jag inte köpte en sån t-shirt som min syrra köpte. Ja ja det kommer väl fler tillfällen.


Skulle möta upp min mamma o mormor i stan vid halv tolv när jag hämtat barnen. Och givetvis tiggde Tuva till sej en ballong av min mormor direkt....det blev en stor Hello kitty, o Hampus fick ju självklart också välja en....


Jag trodde ju till 99,9 % att han skulle ta en spindelmannen men ikke....Han skulle ha en Hello kitty han mä. Ja vad säger man, det klart att han tycker det e fint med en lite katt på i fina färger det e väl inte så konstigt?! Det ju vi vuxna egentligen som talar om för barnen vad som e tjejigt o killigt? Klart att han får en ballong med hello kitty om han nu vill det :-)
han blev iaf jätteglad och det va ju huvudsaken.

Sen fanns det ju hästar där med....både Hampus o Tuva red. Tuva va ju en självklarhet men att Hampus ens vågade sej upp på hästen ?! Han som e såååååå rädd för allt. Men han tycket verkligen det va kul, båda två sken som solar när dom red på den lilla ponnyn. Blev också lite fika, korvmed bröd, glass o marknadsgodis.

Tuva fick också ett par nya foppatofflor. Sen köpte Hampus en present till sin fadder Annie som bara e från han när hon tar studenten.

När kl va strax efter ett hade jag fått nog med marknade o begav mej hemmåt. Träffade Louise med fam uppe i stan, hon fråga om jag kunde tänka mej att ha Emma i några timmar medans dom åkte till skövde....det klart att jag kan :-) dom skulle komma vid två så det va lagom att gå hem.

Tuva stannade kvar med mamma o mormor för dom skulle kolla in dom andra hästarna som skulle komma vid ett tiden. Mamma sa när dom kom tillbaka att Tuva vägrade släppa hästarna...kan jag tänka mej....får nog kolla upp vart det finns så hon kan få börja rida....hon vill så gärna det....eller hon skulle bli såååå glad.....=)

Satt ute i lekparken ett par timmar förut med barnen o mamma och sen tvättade jag lite....sen kom Louise o Line :-) då drack vi kaffe igen.....

Nikki o Oliver kom vid halv 6. Alla barn har lekt otroligt bra idag måste jag säga. Men när kl va åtta va det dax o gå in o ta tag i lite saker. Alla barnen duschade så nu e dom rena o fina. Sen blev det mys med silverfilmerna.


nu ska jag kolla film.....

natt natt

fullt upp



Idag har det vart fullt upp!

I
 morses efter jag lämnat barnen på dagis åkte jag direkt upp till skaraberg o tog en kaffe hos min syrra. Det e så kul att dom flyttat hit :-) Oliver fyller 4 år idag ...Grattis grattis :-) så på söndag blir det kalas.


Sen när det va dax o hämta mina barn följde josse o barnen med hem till oss. Josse skulle på spinning så Nikki o Oliver skulle va här. Jag gjorde köttfärsås o spagetti, fast en annorlunda köttfärsås med curry :-) den blev svingod. Alla åt med god aptit utan Nikki men det visste jag ju innan ;-)


Sparade til Josse också. För en gång skulle va det inte Tuva som fick följa med Nikki o Oliver hem utan Hampus :-) det tyckte han va jättekul. Dom hade fikat med muffins o bullar o cola.

Jag och Tuva hade mys hemma själva för en gångskull. Vi åt björnbärspaj....


sen va det bara o göra iordning till vårfesten som va på dagis.


Kort kommer snart, nu kom Jenny o jag sak färga hennes hår så jag får skriva mera sen.

paj



nu äntligen! 
Har jag fått tummen ur o gjort en paj, det blev björnbärspaj....mums!
så den ska jag o Marcus snaska på framför filmen ikväll ....hehe....kan ju hända att barnen får lite till fikat imorgon ;)


Tog ju en promenda till skaraberg förut, o helsike vad det blåste...Josse o dom skulle iväg o köpa present till Oliver så det blev en snabbkaffe men vi skulle ju ändå gå till öb också. Hittade knappt nåt där, lite bra o ha grejer bara typ.


Måste nu även berömma min son :-)

han har vart så otroligt snäll idag. När vi e i affärer så brukar han för det mesta gnälla, gråta, skrika, gapa, klättra, äta ur lösgodiset....ja ni vet.... men idag har han suttit i sin vagn o bara vart allmänt redig :-) det klart att han vill ha saker och att han vill gå ner o så men om han har börjat klättra ur har jag bara sagt att du ska sitta i vagnen o han har accepterat det.

Han har vart riktigt mysig idag :-)


nu ska vi lägga våra barn!

kram

skaraberg nästa :-)



Fick besök vid 10 tiden idag av Jenny :-)

vi käkade lite frukost o så här hemma, sen skulle både hon o jag iväg. Gjorde lite ärenden i stan, va på apotekt, köpte lite piller o så. Kan ju va bra o man blir sjuk :-) allt va ju typ slut här hemma. Va också på banken.

Nu har vi precis ätit mat, hamburgare med bröd os strips, det va svingött men kankse inte världens nyttigaste mat...men jag hade ingen lust o laga nåt annat. Barnen gilladé det :-)

har vart lite duktig o dammsugit .... borde egentligen göra mer men ska vänta till marcus kommer hem för då sak vi sätta upp våran spegel o så ska jag kolla om den sittbänken som jag vill ha från jysk passar. Hoppas det.

Ska också försöka hinna  med o baka en paj....men det får bli om jag hinner....



hittade ett väldigt gammalt kort på mej när jag hade mörkt hår =) r typ 18 på detta kortet....det va tider det Fia =)




Nu ska vi gå på en promenad upp till skaraberg :-)

Hobby?

Satans vad det blåser ute.....trodde nästa  vi skulle blåsa bort när vi gick till dagis imorses.
 

Nu sitter jag här alldeles ensam, har precis betalat räkningarna :P aldrig kul, ja ja men nu e det gjort, behöver man inte tänka på det mer.


Jag har nu funderat i några dar...o inte riktigt kommit fram till nåt, men en sak vet jag o det e att jag förstår mej inte på
vissa?!  Jag kanske också bara borde köra mitt race utan att tänka på nåt....men jag e inte sån!!!

Som sagt telefon ledningen går åt båda hållen?! nä den går nog bara från mej...hehe....


Också har jag nu bestämt mej för att hitta en hobby :-) eller iaf nåt intresse, jag har inga intressen, inte som man kan göra då man har tråkigt.....så nu ska jag ta tag i detta :-)

fylla frysen o kylen!


e precis hemkommen från skaraberg, vart o hälsat på josse o dom :-)
josse höll på o målade om Jennys rum, kommer nog bli väldigt snyggt när det e klart. En fond vägg med grönt typ lime fast kanske inte riktigt så ljus, dom andra väggarna med vanilj, sen ska ha hon ha typ cerise som inrednings grejer... me like :-)

innan det va vi i lidk o handlade .....

vill ni veta vad???

havrefras
festis  hallon
festis apelsin
halspastiller 3 st
morot
hushållsost 2kg
ägg
yoggi djungel
mellan mjölk 6st
strips
vanilj youghurt 2st
köttbullar 1kg
kebabsplitt 1,25 kg
björnbär (frysta) 2kg
frallor
thekakor
korvbröd
kaffe
dressing hamburg
tomater
äpplen
äpplen
bananer
potatis
kex wafers vanilj
milda vanilj visp
milda matlagnings 2st
skinkost ask
päron
clementiner
spagettiringar
köttfärsås (burk)
majonnäs
chasew masalsa
thai curry
tagateller
potatismos
kanelgifflar
chips grill/peppar
chisp grill
milda
pasta sås carbonara
tuggemi 3 pkt
singoalla kex
spaghetti
lök
hårspary got2be
rostad lök
sallad i kruka

totalt 67 varor          = 1 005, 50 sek

Ja det blev ju en del, nu har vi så vi klara oss en vecka till :-) får vi hoppas iaf. Vet ju att jag kommer få handla lite till helgen  :-) orkade inte köpa massa sånt nu som bara ligger o läskar en så e det likosm slut när det väl e lördag liksom...


Så jag hann ju tyvärr inte göra nån paj idag...det får bli morogndagens bakning....jag e ju sjukt sugen på äpplepaj ingen mer än jag gillar ju det....så det får väll bli den vanliga blåbärs pajen, den e ju också god.

hepp nu ska jag sätta mej o glo på teven....

god natt o sov gott!!!

skola


Idag har barnen inte vart på dagis, Tuva har nämligen vart i skolan o hälsat på :-)
Dom träffades hela klassen idag kl 9 till 10.30....


'Medans hon va i skolan va följde Louise med mej hem o drack kaffe, Hampus va ju hemma. Ingen ide o gå upp till stan
o fika då...man får ju ändå inte sitta still mer än 5 sek :-)




Tuva tyckte det hade vart sååååååå roligt, hon vill börja nu genast....hihi. Gabriella följde med oss hem för Monica skulle på nått möte. Hon hämtde både Gabriella o Tuva vid två tiden för dom skulle kolla fritids o då ville Tuva följa med.

Sen har det inte hänt så mycket mer här hemma, Fia kom efter sin avslutning, så vi drack lite kaffe o planerade lite :-)

tänkte jag skulle baka en paj sen, jag e sjukt sugen på det :)

jobbiga tårar




För första gången på mycket länge grät Tuva när jag lämnade henne på dagis idag. Stora tårar rullad ner på hennes kinder. Usch vad hemska jag känner mej som bara lugnt o sansat sa till henne att jag kommer sen, men innan jag ens hann bakom husknuten kom mina tårar....

Fast jag visste att detta skulle komma, hon va inte alls pigg på att gå till dagis idag, utan hon ville va hemma med mej. När jag väl fick med henne så va allt bara fel. Man känner ju sina barn och det va många tårar som kom när vi gick till dagis, inte för att jag tror att det har med dagis o göra, mer av att hon ibland bara e mammig :-)

 
ringde nu till dagis. För jag får ju sån ångest. Just nu stod Tuva o Thelma o målade på ett stafli och Tuva såg allmänt nöjd ut :-) så beskrev hennes dagis fröken, o jag litar ju på dom :-)



vad händer idag då?

inget planerat, kanske kan ta med oss fika o sätta oss i museè parken? kan ju kolla med Fia om dom vill hänga på?! :-)
det börjar juh nu spricka upp på himlen, dom har ju lovat sol hela dan idag ....wiii.

Igår gjorde vi faktiskt ingenting....barnen va för det mest ute. Jag kollade på film :-) så idag känner jag verkligen att vi måste hitta på nåt...

ska nu fixa lite här men ses sen....!!!!

lördag




Nu har jag tänkt igenom hur jag ska göra med mitt bloggande.....


Det klart jag ska fortsätta men ibland har man ju bara lite down preioder....men nu ska jag bättra mej, jag lovar!!!
Det e ju faktiskt ganska kul :-)



går dagen blev det ju inte att jag skrev nåt, den gick iaf ....hehe


vi bjöd in oss själv till fam göransson/fogel :-) tog med oss en påse bullar som jag bakat.
Vi satt ute hela tiden. Jag vill också ha ett hus....tänk vad skönt att bara kunna gå utanför dörren o man bara kan lägga sej på gräset o sola :-) eller så har man ju alltid nåt man ska göra, klippa gräset, rensa rabatter, ja a bara gör det fint i sin trädgård....

jag hatar min röttna lägenhet.... och vill man ha det större får man ju betala för det?!

Marcus ringde på en lägenhet igår....120 kvm 4rum o kök med vinterbonad altan.....wiiii men jag e inte villig o betala 7100 i hyra. Kanske dyker upp nåt prisvärt nån gång i framtiden :-)

hade ju med kameran när vi va hos fia, så jag slänger in lite kort!
















vi mötte sen upp Josse o barnen i olinspark, dom skulle ner till stan o köpa lördags godis o det skulle ju vi med så då kunde ju barnen få träffas o leka lite :-)

Oliver va ju ganska rolig igår... :-) josse sa på skämt han kunde flytta hem till oss, o han trodde ju på det....inte bara att han trodde på det han ville verkligen det... jag o Marcus kunde ju bli hans nya föräldrar.....barn e roliga :-)

Hampus tog lite kort på oss igår :-)







fin kort han tog va? : -)


Kvällen va för övrigt väldigt lugn, Tilda o Tuva hade myspys i hennes rum, dom kollade på silver. Jag o Marcus satt i soffan o kollade lite på teve o käkade en massa godis =)

funderar på att lägga ner bloggandet

 

om ni undrar varför jag inte bloggar så mycket längre????

jo jag har helt tappat intresset....man får ju ingen respons ändå!

bakning

vad gör man när vädret e så pissigt...jo man bakar bullar :D















så nu ska vi äta bullar...sen ikväll blir det talang o mys för hela slanten :-)


fredag

Då va det fredag idag :-)

Marcus va hemma redan vid tolv itden, kändes bra, då får man ju lite mer tid ihop.

Just nu håller jag på o tvättar, fattar inte hur vi kan ha så mycket tvätt, känns som mitt andra hem ju. Barnen e ute o leker nu så jag har precis torka golven :-) hoppas bara dom stannar ute lite så det hinner torka, dom har ju en förmåga o springa ut o in hela tiden. Alltid nått dom vill elller ska hämta.



Hampus sov ända till halv nio imorses :-) det va precis lagom o gå upp då.
Vi kollade på Emil en stund sen åt vi frukost o bara hade det lugnt o skönt :-) gick sen o hämtade Tuva hos Emma, hon hade vart lite lessen igår....ovnligt...näää. Men dom hade byggt en koja när vi kom så jag tror dom hade haft det roligt i förmmidags iaf...

Eftersom att det e såååå tråkigt o bara sitta hemma gick passade vi på när det ändå höll upp o ta svängen förbi stn o äta glass, Tuva o Hampus åt varsin kitkat glass o jag åt en tip top :-)

skulle ju upp till klippbaren för att köpa silver shampo men då hade dom ju lunch stängt :P 


Det blir nog till att hyra film ikväll :-) finns inte så mycket annat o göra.

hepp nu måste jag ner till tvätten o byta maskin.....

ses sen!!!!!!!!!

coyote ugly :D

gick till munken förut för jag ville hyra film...men både wallander o bröllopsduellen va uthyrda :P
får la hyra dessa imorgon... :D



eftermiddan/kvällen har jag o Tuva tillbringat hemma hos fam andersson/svensson :-)
dom va ute när vi kom så vi satt på gården o drack lite kaffe medans barnen lekte. Vi gick in sen när dom skulle käka.

Tuva ska sova hos Emma o Line inatt så det blir bara jag o Hampus imorgon bitti, Marcus jobbar juh.


sen har jag inte gjort så mycket, vart på coop med Louise. Sorterat lite tvätt o ätit lite, va ju as hungrig nu när jag kom hem, det typ sved i magen....


åh nu ska jag lägga mej o kolla film....coyote ugly....det va ju längesen man såg den :-) den e ju så bra!!!

rabarber paj hos mormor :-)

då va det torsdag idag....

jag hade planeratatt baka bullar med mina barn idag men eftersom det va ganska fint väder får vi ta o göra det imorogn då det ändå ska bli skit väder....har man ju nått o göra. Får ta en bakdag helt enkelt :-)


vi hart vart o hälsat på mormor o morfar idag, där bjöds det på rabarberpaj :-) så j-väla gooood. Monica, Annie o Bella kom också, mormor skulle sy upp deras balklänningar. Bådas va såååå snygga.


Vad händer idag då? nja inte mycket kan jag tro.....

barnen e ute nu så jag sitter här o bara tar det lugnt :-)







ögonen går i kors

så nu e jag här igen :-)

åkte med Fia till stan förut för jag skulle ju handla lite gott som vi skulle ha ikväll. Det blev till o dippa grönsaker. Va ju så sugen på det :-)

Jag o Fia va o hälsade på Linda i eftermiddags, gud va fint dom har fått det i huset...det va ju rätt mycket o göra med huset men nu e dom snart klara...invändigt.....finns ju alltid nått o pyssla med.

fattar inte vart denna dagen har tagit vägen?



när vi kom hem från Linda hade Tuva två kompisar här, sen kom det yttligare en till :-) jag gjorde korv med bröd till dom o alla va hungriga :-)


nu ikväll har jag kollat på ni som känner mej vet juh :-) känner mej lite tom nu så efteråt....vad ska man kolla på nu liksom?

alltså jag eså trött att ögonen går i kors...och det känns inte som jag skriver nått sammanhängande ändå så jag får nog gå o sova o skriva mer imorgon?!


natti natt

skövde

Idag har jag haft fullt upp....

först så gjorde jag klart här hemma, sen bar det ju av till skövde med min syster.

Hittade inte så mycket roligt, men det blev lite t-shirtar o så till Tuva för det va ju henne jag skulle köpa till. Ska också köpa avslutningskläder till Tilda men det e nog bäst att hon e med för det e ju så svårt.

köpte två tröjor till mej, bra o ha tröjor typ.

sen handlade vi ju på willys, det blev enhel del, men köpte inget gott så jag får nog gå upp till stan o handla nått som jag kan ha ikväll när jag kolla på ...... =)

måste dra, skriver sen!

min tisdag kväll...

snacka om att jag har vart duktig nu ikväll :-)

jag har städat hela badrummet, barnensrum även putsat fönstret, dammat av i storarummet även där tagit alla fönster o så nu e det inte så mycket kvar, typ dammsuga o torka golven, o resten av alla fönster :P

Ja jag vet att jag städar JÄMT :-) men det tar ju bara ett par dar så ligger det dammråtter i hörnen o jag klarar inte av sånt...borde också vattna mina blommor...men det tar vi imorgon. 

Förutom att jag vart duktig idag har jag vart hos min syrra nu ikväll o druckit lite kaffe :-) även Louise o Emma va där. Tycker det e så kul att dom flyttat in till stan nu :)

tänk för 4 årsen då bodde vi grannar....jag i det gröna o josse i det röda...saknar det lite. Om man va själv ellr om man inte hade nåt o göra va det bara o gå tre m så slapp man dricka kaffe själv :-) o på kvällarna gick jag över för att ta en kvälls cigg....ja det va då det....

nu e det ju inte 3 m emellan oss - utan 20 min promenad o det e ju bra så man kan röra på fläsket lite....hihi


Barnen sov när jag kom hem :-) då blev jag glad, Tuva va väldigt trött kan jag säga. Hon hade haft det as roligt?! ja så sa hon iaf :-) undra om hon hört mej säga det :-)

hon hade nästa ätit allt som hon hade med sej, lämnade lite pannkaka bara....men munken den åt jag upp sa hon med ett big smile on her face.... :D

Det va ju inte bara hennes dagis utan marieberg o korallen också, bara 6 åringar. Och Kevin va ju där, frågade Tuva om hon lekte med Kevin....men det hade hon inte gjort....Han va ju så blyg för mej...sa hon :-)

men dom lekte bra här hemma sen för Eva o Kevin kom hit i eftermiddags....o då va han inte blyg :D

ska nu sätta mej o skriva en handlar lista.....ska åka o handla med min syster yster imorgon, ska också kolla lite kläder till barnen, dom växer ju som bara den.....o då blir man fattig :P


Sov nu så gott allihopa :-)

väntar på jenny :-)

Nu e barnen på dagis, elle ja Tuva e ju med sin 6 års grupp på väg till mösseberg :-)

Så här sa hon till mej i morses...

mamma jag tycker du e den bästa mamman i världen och jag älskar dej :-)

bara för att jag gjort matsäck åt henne....och hon fick med sej en munk med jordgubbsglasyr på ....hehe.
Kul att dom uppskattar det man gör.

Just nu väntar jag på att Jenny ska höra av sej, ska följa med henne ut till huset, ska bli kul o se hur det ser ut nu.


Har ingenning om vad vi ska hitta på mer idag???
det återsår att se :-)

EVa du kanske vill komma med dina barn sen???? :-)


ha en bra dag!

natt natt

Trodde det skulle va pissväder hela dan, men solen har ju vart framme lite idag :-)


Jenny, Kenny kom ner med Nikki o Oliver förut när Josse va på möte. Min barn blev helt exstas när dom kom.
Vi andra drack lite kaffe medans barnen va ute.



Marcus skulle på fackmöte efter jobbet så det skulle ju bli en lång dag här hemma och det e ju rätt tråkigt för barnen o bara va hemma. Vi gick upp till stan för att hämta mitt h&m paket...900 spänn, va inga kuliga saker...lite sommar kläder till alla barnen. Inget till mej eller Marcus....


Just nu har jag kollat talang, han som jag ville gick inte vidare....han va ju asbra men det tyckte tydligen inte juryn. jaja det blir nog bra ändå.

Åh jag gjorde en sak förut som inte skulle gjort....jag e inte glad över det kan jag säga, lite arg!!!!

nu ska jag natta min två stora barn som också har kollat på talang med mej, Tuva ska ju till mösseberg imorgon så hon e lite uppspelt här :-) det e ju stort för dom. Åka buss med dagis o ha med sej matsäck :-) det blir skojigt för henne.

så jag borde göra liten nytta nu kanske.....ska också duscha o lägga fram kläder o så.


go natt!!!

hemma idag

Grått o trist ute, såååå tråkigt.


Gick upp vid sju tiden, o insåg att det fick bli en hemmadag med film o mys. Kännde inte alls för att ge mej ut i detta pissväder o barnen va inte så pigga på det heller.


Så nu har vi gått igenom Emil, diamntslottet o bilar :-) och till detta åt vi en mysig frukost.




Igår kväll hann jag inte skriva nått. Jag o Tuva gick en promenad, vi hade precis kommit till stan när josse ringde o fråga om vi ville komma upp till skaraberg :-) dom flyttade igår. Så vi gick förbi o hämtade mamma o sen vider upp till Josse.
Det va en jättefin lgh, 5 rum o kök. Skönt att dom äntligen bor i stan :-)

Vi va inte hemma förren vid nio tiden, sen kollade jag o Marcus på film.


Nu har jag precis tagit hand om min tvätt, har också bytt sängkläder i våran säng o röjt upp lite här. Vet inte vad som händer mera idag, josse ska komma med barnen sen det e allt vi har planerat.


Men det kan va skönt o bara ta det lugnt för en gångskull.

Ses sen!


all by my self

Det har vart en lugn o skön söndag.

Marcus o barnen e fortfarande i skallmeja, jag hade ju tänkt följa med men så sa Marcus att jag kunde få va hemma själv om jag ville :-)

Men eftersom jag en ganska social person blev det ju lite långtråkigt o sitta här själv. Jag gick bort till bågen, Louise o alla dom v aute på gården så det va rätt gött o sitta i solen o dricka lite kaffe.

När jag skulle hem ringde jag Marcus för att kolla läget o undra när dom skulle komma hem....

ja a, jag vet inte men det blir nog inte än, vi e ut nu så jag tänkte va hemma iaf runt sex tiden. O gött hela dan för mej själv. Så ringde mamma o ville komma ner o träffa barnen...men dom  va ju ikke hemm....så nu sitter vi här o dricker lite kaffe o kan faktiskt prata i lugn o ro :-)




Ikväll blir det väl bara lugnt, ska kanske ut  o gå en promenix sen om jag har tid o ork :) nån som vill följa med?

god morgon!

Nu e jag hem kommen  från en härlig powerwalk =)


Ska starta min dag nu med lite frukost o en dusch. Sen vet i sjutton vad som händer.

vi ska väl ut till skallmeja för att hämta ungarna men mer än så vet jag inte, vi kanske kan grilla där :-) me like!!!!
hinner inte skriva mer här nu men  vi ses sen!


ha en bra dag!

kvällen framför teven!

De va denna lördag....

Har precis kommit hem från skallmeja. Hämtade ju Tuva på kalaset vid 4 tiden men eftersom att Marie o Nisse både bjöd på kaffe o tårta när jag kom va det ju oartigt o tacka nej :-)


så vi va inte iväg fören vid strax efter 5, barnen lekt mest ute med hugo o Tilda o Tuva hade så roligt så dom ville stanna kvar. Dom skulle kolla på melodifestivalen med Ulla o mysa.


Caroline va också inne en sväng så vi fikade lite o tjöt mest en massa skit alla.


Hampus va väldigt trött det sista så det va ingen ide o stanna där o se melodifestivalen. Han ville hem o sova.
Ska nu ta fram lördax myset o sätta mej o kolla lite på om det finns nån låt man gillar....?!
Fast jag tror ju att jag typ bara hinner lägga mej i soffan sen däckar jag...hehe e ju så trött.


Hampus krånglade juh endel inatt, han vaknade första gången vi halv ett o då skulle han ligga soffa med oss, vi kolla på teven, sen skulle han ligga i sin säng. Så då gick vi o la oss. Dröjde inte många minuter sen va han inne hos oss igen, med sitt täcke o kudde.


Men han skulle inte sova......Grrrrrr......då höll jag på o bli tokig. Hatar o bli väckt precis när man somnat, jag blir ju typ helt skakis o inte fattar nått. Så höll han på till klockan va ca tre- halv fyra, sen gick vi upp vid sju.....



kvällHa nu en riktigt god kväll o natt!!!!

Världens sötaste PRINSESSA!!!

Tuva va bjuden på maskerad kalas hem till Oscar idag!!!



Min lilla Cinderella :-)



Så nu e hon på kalas o jag snart gå o hämta henne.

Härlig Lördag!

Hampus vaknade vi sju tiden imorses, så det va ju bara upp o hoppa :-)
vi kollade lite på Emil men efter ett tag blev han lite uttråkad så då väckte vi dom andra, eller Tuva o Marcus.

Började sen dagen med en härlig dusch, o det e ju inte så att man får duscha själv...näää både Tuva i Hampus skulle prompt va med! När kl va halv tio va vi vi iordning gjorda :-) skulle träffa syrran o barnen i olinspark.
Det va bara frukosten som fattade...det blev ägg, yoghurt, o smörgås o ett glas jucie.

Kokade en kanna kaffe o tog med några äpplen....hihi, vet ju att Nikki e galen i det.

Sen mötte jag upp josse på munken, hon hade glömt sin plånbok o upptäckte det när hon stod i kassan, tur att jag precis kom då ....=)  Josse hade också med sej lille Viggo. Han e ju så söt.

Hela förmiddan satt vi i olinspark o götta oss med kaffe, bullar o kakaor :-) mums!














Glass i stora lass :-)



då satt man här igen :-)

inte för att jag har nått kul o skriva men har inget bättre för mej....

jag, Tilda o Tuva kom hem från munken nyss, köpte glass, e så sjukt sugen på det :-) så det fick bli ischoklad glass...mums.

Just nu e dom ute o leker här på gården o Hampus sover.., ja han har gnällt sen han typ kom hem, han vill lägga sej o han som på sturt. Så nu e det lugnt o skönt här, vet inte vad jag ska hitta på ?

Har iaf vart duktig o städat, men jag blev helt slut efter, kanske tog ut mej lite för mycket?! men nu e det gjort o skönt e det. Ska ju snart mysa till talang, sist audition idag =) hoppas det blir några roliga ikväll då. Men det räcker ju o höra Berts kommentarer så skrattar man ju

"du ser ut som en bonne från skara som ska på slaktarfest" hehe .....ja vad säger man, han e ju ärlig iaf :-) jag diggar han!!!!

tänkte jag skulle drick lite kaffe o nu o va lite social med min sambo :-)

go kväll!!!

klassträff?!

Så där ja! Nu har mamma vart o hämtat barnen, dom skulle till gamlingarna på valhall ;-) nä dom e inte gamla, jag har faktiskt väldigt unga morföräldrar :-)

ska ta tag i en storstädning nu har börjart lite smått i barnens rum o i badrummet. Så medan medlet gör susen så kan jag ju skriva lite här.

Träffade ju Mari imorses, tog en fika på gustavsson sen kom också veronica o therese :-) vi satt o tjöta om gamla minnen som när man gick i högstadiet o betedde sej allmänt korkat ;-) appro på det så ska våran klass ha klassträff i september, tänk att det e 10 årsen man slutade 9:an. Gud vad har man gjort på alla dessa år?

vi hade så trevligt så tiden bara rann iväg, hämtade barnen på dagis sen gick vi upp till monica en sväng. Josse va där så vi gick en sväng på stan.

Tuva ville ju ta lotter men denna gången vann hon ingenting. Sen gick vi till Netto.
Köpte en påse lösgodis o två påsar chips ....som jag ska snaska på ikväll....eller iaf chipsen =) kan ju bli
en o annan nötkräm också ....älskar ju dom!

Sen bjöd josse barnen på glass....tackar vi för =)

Så nu ska jag ner till tvätten, damma, dammsuga, ut med sopor, torka badrummet, o torka golven.....VILL INTE!!!!

Fast man blir ju sååååå mycket gladare när det e fint hemma :-))))))

Ha en fortsatt bra dag!!!!!

god morgon!

Fredag idag :-)



Just nu e det lite kaos hemma, barnen springer o leker tigrar, Tuva sover just nu på två köksstolar....o Hampus e hennes vakt :-)  ska ju snart göra oss redo för dagis.
Jag ska gåo fika med Mari, det va ett tagsen sist, ska bli kul =)


Har bestämt att när jag kommer hem ska jag städa HELA lägenheten, det behövs verkligen.  Efter det har vi inget planerat. Kanske går ut en sväng om vädret fortfarnde e fint.

Sen ikväll blir det mys för hela slanten :-) godis o chips står överst på min lista....hihi, sen funderar jag på om vi ska göra varmsmörgåsar till talang.....


     

ses sen!!!

Kram

ingen energi alls...

idag har jag inte gjort nått vettigt :-)

Bara myst med min barn, har inte haft ork till att göra nått. Känns fortfarande som jag som någon dängt en tegelsten i panna. Och att jag e så trött, har ingen energi alls....

så Emil filmerna har gått här först ut va griseknoen, sen emil i lönnerberga o sen nya hyss med emil :-) tror jag kan dom utan till nu ....hehe.

Men ibland e det faktiskt gött o ha sånna dar, då man bara får slappa, hoppas att jag blir bättre till helgen så vi kan hitta på nått, kan ju annars bli väldigt långtråkigt för mina barn. På lördag ska dom ut till skallmeja får se om jag följer med, e det fint väder kan det ju hända att man grillar lite =)

annars har dagen rullat på än då, barnen har lekt, busat, byggt koja, vart ute o kollat på film.....


Jag o Marcus va o handlade nu ikväll, köpte mej en tidning så nu ska jag lägga mej o läsa den o be till gud att jag e på ett strålande humör med mycket energi i kroppen imorgon när jag vaknar =) kan behövas.

Natt på er

mysmorgon!

nu sitter vi här i soffan allihopa :-)

vi gjorde en mysig frukost o kollar på Emil o griseknoen :-) Hampus sitter faktiskt still, han gillar Emil.
vi bestämmde igår att om det va regnigt ute så skulle barnen få va hemma o mysa :-)

Tilda kom hem vid åtta tiden imorses, hon va ju i skolan igår men hon hade fått tillbaka magont igår kväll hos pappa så hon får va hemma veckan ut nu. å hon blir bättre :-)












Igår efter middag gick vi hem till mormor, vi va såååå fika sugna så vi ringde o frågade om vi fick komma dit, så kunde vi baka muffins, o det va gott.  När vi kom hem satt Fia o Melvin på trappen o väntade på oss, dom skulle på vårfest på dagis men va lite tidiga......

jag hade ju filmkväll med mej själv igår.....hehe, åh jag längtar tills nästa gång :-)

ska nu ringa ett samtal så jag får återkomma sen!

träd



tror jag hostar sönder mej själv snart, eller det känns så iaf....

nu e vi snart redo för att gå till dagis, vart vaken sen 6 då Hampus redan va uppe. Han hade tyst o snällt dukat fram frukost? :-) Marie kex o smör o saft.....hehe. Sen va det ju lite saker här o va men det va ju gulligt av han.

Men det fick bli en lite vettigare frukost, havrregrynsgröt med kanel o rivna äpplen i ;-)

Fast tilda tycker som vanligt inte om det så hon käka flingor o mjölk, hon e bättre idag så det belv skola för henne. Sen ska hon direkt till pappa. Hon e där varje ons till tors :-)



Vet ni vad jag gjorde igår kväll?

jag skissade upp ett träd...=) som jag ska göra till en klädhängare.....
tror det kommer o bli lite jobb med dom men alltid kul o ha nått att pyssla med =) ja det ett projekt som jag ska göra fram över när tiden finns....

nu måste vi dra....

Ha en bra dag!

pisstråkig tisdag...

gud va jag har trååååkigt................................................................................................

här har det inte hänt mycket, va ute en sväng med barnen efter dagis men efter ett tag blev dom ju hungrig så då fick vi gå in o laga lite käk. Frågade Marcus igår vad han ville jag skulle laga för mat idag?

Överraska mej sa han? öh lätt? nääää. men kom fram till att det blir nog korvstroganoff o ris....men när jagsa det till barnen idag så skrek dom i kör....nä det vill jag inte ha.....dom e rätt trötta på den maträtten har jag förstått.

Så jag gjorde risotto :-) o det visste Marcus inte om...hihi

han trodde ju att det va korvstroganoff i grytan men vilken surprise han fick :-) han älskar risotto. Alltid kul o göra nån glad.


Annars har dagen flytit på som vanligt, Louise va här på en kaffe förut o innnan det lekt jag o barnen med det mesta i rummet, eller ja Hampus rev ju ut det för att hitta en speciell lastbil som man kan meka med, det tycker han e jätteskoj.








Ska ut på en promenad nu!!!

på väg till dagis

jippi...solen skiner idag :-)


det kanske kan bli en ute dag i lekparken, det tror jag barnen skulle gilla :-)

men nu e det iaf dax för dagis....ska bara försöka få min dotter att vilja gå dit, hon har fått för sej att det e roligare hemma o kolla på alla hennes teve program ? :-)

jag e såå trött, har hostat hela natten....inget roligt alls.


Jaja nu måste vi öka tempot lite....

hej så länge!

snygga kläder? ;-)

Blev en fika hos mamma efter dagis....

Barnen har tjatat hela helgen om mormor, men både hon jag har ju vart sjuka så nu orkade jag inte höra deras tjat mer. O mamma e på bättringsväg.



Tuva o Hampus på väg till mormor.

Kommer ni ihåg att jag skrev för ett tagsen att vi rensade mammas förråd? men iaf då hittade vi ju lite kläder....=)

Va ju bara tvungen o pröva lite av det idag ....



Här har dom på sej min o josse klänningar, som min mamma sydde till oss -85?



hehe....visste dom snygga?! =) Mormors 70-tals byxor, blir ju helt klart en hit sommar ;-) eller kanske inte.


en fin tunika...vet inte om det 60 el 70 -tal men jag tycker den e sååå söt :-)


hitade också dess som jag inhandlade i norge för ett x antal årsen, din finns också josse om du vill ha dom ? :-)
det ska va ett brett skärp till dom...underbart snygga....NOT!!! Kan inte förstå att jag haft på mej dessa men sksa tillägg att när jag köpte dom så va dom faktiskt väldigt morderna :-)

Alltid lika kul när man går igenom gamla saker....

Sen va det ju bara hem o laga mat, spagetti o köttfärsås, eller det va ju över sen igår så det va ju lika bra o käka upp det. Kom ju på att jag skulle på handledning kl 17

men jag hann faktiskt med ganska mycket på den korta stunde jag va hemma.

rota i källaren efter jackor
hänga en massa tvätt
vika en massa tvätt
lägga in en massa tvätt
bädda rent i barnens sängar
bygga tågbana med Hampus
sorter i barnens hylla....4 första facken
plocka ur o i diskmaskinen
Dammsuga hallen, fullt med grus....nu igen :-)

O sen kom Marcus, så då fick han gå med Tuva till Stephanie :-) dom skulle leka lite. Sen va jag ju tvungen o gå. Sist gången idag på handledningen.
 Fick en jättefin påse med choklad av bibbi :-) smaskens.

hepp nu har jag inte tid med o sitta här mer, måste göra lite kvällsmat.

bye bye






















måndag

Då va det en ny vecka med nya tag!


Barnen e på dagis o jag sitter här o dricker mitt morgon kaffe i lugn o ro :-)
jag mår också mycket bättre vilket känns som ett framsteg. Men nu e Tilda hemma från skolan idag, hon har ont i magen. Nä det e ingen nmagsjuka, bara ont tror jag, stackars liten :(



egentligen borde jag göra lite nytta nu när barnen inte e hemma....

men det e ju också då man vill ta det lugnt o bara va för sej själv :-)


Vad ska man gör en dag som denna då?

Vädret såg ju lovande ut imorses men nu ser det ju ut som det kommer regn vilken sekund som helst. Jag e så förbannat trött på detta väder, man blir ju så rastlös, finns ju inget man kan gör liksom. Barnen går ju mellan fyra vägger här o det kan man ju förstå att dom inte tycker e så kul, inte konstigt om dom gnäller liksom, o e på dåligt humör. Man vet ju hur man själv blir.

Kanske för köpa hem lite roligt pyssel som man kan sysselsätta sej med när det e pissvädert. Tuva skulle uppskatta det, men Hampus skulle nog mest bara förstöra :-)

Någon som vill umgås med mej o mina barn idag? =)

söndag kväll

mår fortfarande skit... men även om jag gör det så måste ju vardagen fortsätta som vanligt.

Barnen har för det mest vart ute idag :-) jag har ju vart helt väck , bara legat på soffan o gjort en det nödvändigaste ont som typ tvättat, vill inte Marcus skulle göra det för då vet i fan hur tvätten kommer vara efter det, o han om jag sorterar till 6 maskiner så skulle han säkert få det till 10 för han vet ju inte vad som kan köras med vad :P

Kollade på film förut, mitt på dan...inte ofta det händer :-) har också försökt o pillat i mej lite mat men det går väldigt trögt. Finns inget jag e sugen på o förrseten så jag väll heller ingen större matlust.

Hampus låg o myste med mej i puffen förut, ja han somna.


har man ingen kudde så tar man det närmsta :-)


Tuva tjatat i tvår dar nu om att jag ska måla hennes naglar. Så nu ikväll har jag vart så duktig o gjort det. Men hon va tvungen o duscha först, för hon va sketen från topp till tå kan jag säga. Alla barn har duschat nu ikväll så nu luktar dom gott....


Japp då va naglarna röda denna gången :-)


Nu ska jag lägga mej o glo på teven för jag e helt slute efter att ha sprungit i trapporna upp o ner hela kvällen. Bara 1 maskin kvar, iaf för idag :-)

bye bye


vill inte va sjuk...

åh jag vill bara bli frisk...nattten som va har jag knappt sovit nåt.

Tror jag vaknade varje kvart, antigen för att hosta, eller för att nån utav barnen drog täcket av mej. Vet inte vad kl va när jag gick ut o la mej i storarummet, där låg Marcus redan :-) så han fick värma mej.

Men det dröjde inte länge fören Hampus hittade mej där, så då fick jag gå tillbaka till sängen.
Det känns som någon har drämt en tegelsten i mitt huvud....det sitter mitt i pannan, tror det kan beror på all hosta. När jag vaknade till nu imorses kunde jag knappt öppna munnen, har såååå ont min hals, men jag ser inga vita prickar eller jag jag kan inte gapa så stort...hehe.

Jag som hade sett fram emot fjärlismakaroner o köttfärsås, det e Nikki som så gärna vill ha fjärils makaronerna :-) tror ju inte hon äter köttfärsås, men det lätt så gott när hon sa det igår ...

" Kajsa ska jag äta middag här imorgon?"

- vill du det? isf får du det :-)

-vad ska vi ha då?

" sånna ska vi ha"  så pekade hon på makaronerna =)


Jag har inte ätit nått vettigt sen i fredags, då jag åt ugnsbaka falukorv med mos. Igår orkade jag ju knappt ur sängen så det ändå jag åt igår va lite chips o dipp. Jag får väll leva på yougurt idag....

Nu e barnen ute o leker så jag ska passa på o röja här lite....om jag orkar vill säga, jag e ju så öm i kroppen....just ja....igår tog jag en varm dusch sen peelade jag hela kroppen med peeling från alpenering....min syster säljer sånt. Jag har ALDRIG vart med om en peeling som både e skön när man skrubbar o man behöver verkligen inte smörja in sej efteråt för det e olja i den.....såååå underbart skön! Rekommenderas!!!

Köpte också en b-u-s i fredags, den e den nya i hawaiian tropic...Sun dial. Man kan ställ in hur brun man vill bli, den va väldigt bra tyckte jag.

ska sätta mej o läsa lite andra bloggar nu...har ju missat en hel del nu.

feber o hosta

började känna mej lite krasslig igår o inatt har jag knappt sovit nått.

Har en sån hosta som bara värker i bröstet + att jag har feber....inte så roligt. Så ni kan tänka er vart jag har spenderat min dag idag, jo i sängen. Nu mår jag lite bättre men det kan ju bero på att jag knaprat piller, men nu har jag ingen ipren kvar :( så jag hoppas att det finns nån själ som har det hemma så jag kan låna det imorgon?

Min systers dotter Nikki e här, hon ska sova hos oss. Hur orkar jag det tänker ni nu? men jag har väll en sambo hemma som kan aktivera dom om det skulle behövas, fast det gör dom väldigt bra själva  :-) dom e så snälla så. Brukar ju aldrig va några problem när hon e här :-)

Nu ikväll ska vi mysa o kolla på film, Jag fick verkligen smak för den dippen vi hade igår Louise :-) så jag ska dippa ikväll med :-) o käka laktris glass (kling) den e ju så underbart god!

får se om jag orkar skriva mer sen, annars hörs vi imorgon.


Popcorn o film!

Regn, regn o åter regn....usch allt blir ju så tråkigt!


Imorgon e det ju axvalla marknad, inget kul o åka dit om det e sånt här väder. Men alla i familjen behöver ju sockar o det e ju tradition o köpa det där :-) får hoppas på att det håller upp imorgon.


Eftersom vädret e som det e har man ju fått tillbringa dagen inne.
Fia o Melvin kom hit förut o fikade lite. Hampus o Melvin lekte faktiskt jättebra :-) så nu kanske dom har kommit över det där med o slåss. O jag va faktiskt lite snäll idag, dom fick popcorn till filmen nu mitt på dan :-) det va uppskattat kan jag lova.

Här kommer det lite bildregn från dagen!!!


Lite jobbigt när Han kan allt sälv....ja han säger så :-)


ja har man inget mera munspel så får man väl hitta nått annat :-) knasbollen.




Melvin :-)




kollar på nicke nyfiken o käkar popcorn :-)


Tuva:-)

det va våran dag än så länge. Väntar nu på att Marcus ska komma hem. Vi behöver handla frågan e om jagverkligen orkar åka o strorhandla i lidk ikväll, kanske kan ta det imorgon eftermiddag.


Frukost

Det fanns ett hopp om fint väder imorses, men nu vet i fan.

Vad händer annars idag då?

Just nu så ska jag göra  lite frukost med kaffe o färska frallor :-)
Therese o Jenny kommer vid halv tio, vi ska skriva lite. Hoppas att det går bra. Måste bara försöka komma ihåg lite datum o så.

Sen bjöd jag ner min mamma på middag :-) det ugnstekt falukorv med mos.

Senare ikväll ska jag ju hem till Louise .....Wiiiiiiiiiiiiiii jag e spänd av förväntan ;-)

nu får jag nog börja duka lite!

hörs sen!

det blev denna...

Just nu sitter jag här o filosoferar....egentligen har jag inget vettigt att skriva men ibland kan det ju va kul o bara skirva ovettiga saker :-)

kikade in på hm förut, tänkte jag skulle kolla om det fanns lite sommarkläder till barnen o nån snygg bikini till mej. Men då e det ju som vanligt när man e sent ute att allt typ e slut, eller också så e det restat o nått plagg kommer då o det andra då...MEN Jag hittade en bikini till mej :-)

Fast den va ju såklart restad o kommer vecka 26



Den va la snygg eller, jag diggar färgen, tror den kommer bli jättefin till min bruna kropp...hehe!
Det blev inte så mycket mera till mej :( iofs så blev det inte mycket till barnen heller, lite t-shirtar o så.

Snart börjar det ett bra pogram på animal planet....nu kl 21, vet inte vad det heter men bra e det!

Natt natt

blä blä blä blä

men va fan e det för jävla väder ute?

nu e jag så trött på regn o blåst. Det hjälper ju en liksom inte. Barnen blir ju så rastlösa o jag e ju inte den mamman som i första taget går ut o sätter mej på lekparken i sånt här väder.




När jag kom hem från dagis kom Louise hit på en kaffe. Va ju tvungen att gå vid kavrt i elva för vi skulle ha dropp in fika på Hampus avdelning :-) tycker det e så mysigt när dom ordnar sånt. Sen va det ju bara hem o laga mat. Barnen fick bestämma idag så det blev korv o mos.

Efter maten vill barnen kolla på de 12 dansande prinsessorna. Hampus satt faktiskt sill i nästan en timme...wow liksom. Men sen va han ju tvunge o ta igen det han missade så nu har jag haft fullt upp med han.



Här myser ungarna framför filmen :-)



Jag e så rastlös....vill göra nått men vad?

ingen idé o sätta sej för då har jag två ungar på mej sen för Marcus duger ju liksom inte. Nu låter det säker som jag e väldigt trött på mina barn, o det e jag, kan jag säga. Jag får bryt på dom, eller jag Tuva e ju snäll men Hampus han e helt galen. Hoppas denna trotts går över snart!!!

Får la gå o sola lite, då får jag va för mej själv lite och samtidigt lite ljusterapi :-)

utvecklingsamtal inför skolan

Har haft utvecklingsamtal på dagis för Tuva.

Allt e ju som vanligt bara positivt, o att Tuva har en hög status på dagis bland sina kompisar. Dom e ett gäng tjejer som leker hela tiden o i det gänget e Tuva, Wilma, Sofie. Tilda o Ella. Och ja dom bråkar näst intill aldrig =)

så här står det på de på pappret som jag fick med från dagis

Motorisk utveckling

Tuva e vänsterdominat och skriver sitt namn, håller pennan itumveckasgrepp.
Hon klipper bra och trär halsband.
Hon e grovmotorisk välutvecklad, smidig och snabb, har bra balans och tar fart på
gungan själv. Tuva klär på o av sej helt själv!


Självbild

Tuva e trygg i sin förskole grupp men hon e blyg o försiktig, iblnad tror hon sej inte klara vissa saker.
Hon behöver utveckla tron på sej själv .

Social kompetens

Tuva e försiktig i nya möten med både barn o vuxna, men har många kamrater på förskolan och
kan leka med alla. Tuva har empatisk förmåga, känner för de andra barnen o hjälper dom om hon kan.
Tuva har god koncentrationsförmåga och hon vill göra färdigt.

Ansvar och inflytande

Tuva tar ansvar för sina saker o det uppgifter som hon får.
I "hjärtangruppen"  är hon med och kommer med många bra idéer.

Språklig medvetenhet

Tuva har alla språkljud, bra uttal, bra ordförrråd och bra på spårkkänsla. Hon kan återberätta och förklara.
Tuva har det begrepp man kan förvänta.

Matematisk medvetenhet

Tuva ramsräknar till 29. Hon sorterar efter längd, form, färg, och hon ser mönster.
Hon vet hur foremerna ser ut om man använder begreppen triangel, rektangel, fyrkant och cirkel.
Tuva ser ordningsföljden bland siffrorna.

Övrigt

Tuva e intresserad av djur och speciellt hästar.



Ja denna lapp ska vi skriva under om vi godkänner den, vill säga att vi har samma uppfattning som dagis har om Tuva. Vi får också stryka o tillägga själva. Men jag tycker det e en bra helhet av henne. Men jag tycker inte hon e blyg. Fast man uppfattar väll olika.


blir smått tokig

jag tror jag blir tokig på min lille grabb...

han har total vändt vad gäller o gå på toaletten, han e som en hund kan man säga, skvätter lite här o var. Tror det snart blir blöja igen för jag orkar inte tvätta så mycket som jag gör. Han har kissat ner tre par byxor idag liksom.

Han va ju så duktig förut men nu verkar det som han glömmer av att han e kissenödig, även fast jag påminner han.




Eftersom Hampus inte sover middag blir ju dagarna väldigt långa för han. Så vid 4 tiden börjar gnälligheten komma fram. Så då känns det som man verkligen måste aktiver han fram tills läggdax...lite jobbigt kan jag säga.

Tog med mej barnen upp till mamma, där fikade vi lite sen klippte jag Tuva medans Hampus duschade. & cm kortare blev hennes hår.
Sen va det hennes tur o duscha. Tror hon satt i duschen minst 40 min =)

ett + e ju att Hampus nu somnar själv i sin säng, har han gjort hela veckan. Så nu slipper vi ligga där inne.



jag längtar tills på fredag :-) då ska jag o Louise ha filmkväll =) najs!!!

åhhh måste ju sätta mej framför teven nu, måste ju se lite på animal planet!!!!

bye bye

Onsdag!

Undrar varför det alltid ska bli fint till kvällen?

Det e ju på dan man vill va ute o leka juh...

Som imorses va det ju inget kul väder alls, grått o regningt o kallt. Har faktiskt tagit fram min vinterjacka igen...hehe, jag fryser ju så. Kl 9.10 skulle Tilda va hos tandläkaren, det va sån där tolvårs kontroll o den skulle ta ca 1 timme.

Dom visade hur man borstar rätt, kostråd, ja alltså hur mycket socker o så dete i tex äpplejucie, jordgubbskräm o mycket mer. Blev väldigt paffa att det e ca 63 sockerbitar i en skål naturgodis...det som man trott har vart så nyttigt. NOT!!!
sen visade dom också hur mycket frätskador man får på sina tänder av att dricka, cola, fun light, jucie o sånt som man tror bara e sött...men det e också citronsyra i det som förstör tänderna.

Så nu vet ni det!


Efter att jag hämtade barnen gick vi hem käkade, barnen va jättehungriga o jag med =)
sen har vi givetvis kollat på Emil, Hampus nya favorit film, den går ca 8 gånger om dan. Innan va det ju Barbie diamantslottet  =) ja han tycker den e jättebra, särskilt när dom sjunger, då brukar han sjunga med =)

Vi har också lekt häst...jag va häst o va sjuk, fick ligga i Hampus säng medans Tuva ryktade mej o pysslade om sin sjuka häst, rätt gött faktiskt.

Barnen va rätt trötta på o va inne så jag skickade ut dom en stund, då passade jag på o röja lite, han till o med torka golven...sen satt jag på balkongen o då hör jag hur Hampus illvrålar, ja då e han rädd för gräsklippan. Finns det nått som han inte e rädd för?! nää jag tror inte det.

ja nu ska jag sätta mej o käka lite glass med barnen o Marcus :-)

var glad för lite...

Tänkte att jag skulle sätta mej här lite nu när jag fick en stund över :-)

Vi har precis ätit mat, laxfile med potatis o sås. Inte för att jag gillar det men man måste ju föregå med gått exempel när man har barn :-) å nej jag tyckte inte det va gott denna gången heller....men barnen älskar det, och Marcus =)

Mamma hämtade barnen på dagis så jag la mej faktiskt o vilade lite, har inte sovit speciellt bra i natt. Läste om den lille killen victor som dog i cancer, usch det e så hemskt. Jag vet ju att jag e känslig o alltid så sitter jag o gråter o sen kan jag inte sova. Låg o tänkte länge i natt på om mina barn skulle bli sjuka, nä jag får panik när jag tänker på att nått kan hända dom. Och självklart låg jag i sängen o grät tyst för mej själv.

Jag har vart väldigt skonad från döden, hoppas att jag kommer o vara det. Kan inte förställa mej hur det e att fölora ett barn. Eller någon som står en nära.

Tänk på allt det du just nu önskar att du hade, som du inte har? saker som tex, en ny tv, ny soffa, nya kläder, om jag bara vann pengar?

Tänk då att det finns en del människor som bara önskar sej ett friskt barn?!  annat existerar inte i deras tankar!

Jag har två friska barn o ett bonusbarn o ändå kan jag inte sluta tänka på allt som jag vill ha. Jag har en familj o vi lever bra, vi har tak över huvudet, vi har mat så vi klara oss, vi behöver inte frysa, och framför allt vi har varandra!

Var glad över det lilla du har, och tänk dej för nästa gång du önskar något. Det ska jag göra!

Bara en tanke!


dagis

Då har man gått en tripp till dagis då...

Inget kul när man vaknar o inser att det e regnigt ute, jag har ju inga skor när det e sånt här väder. Fick sätta på mej min stövlar...hmm....

o dagarna blir så långa för det finns inget o hitta på med barnen, det blir till o leka inne. O aktivera dom bäst man kan.

Å nu ringde min mamma o sa att hon kunde hämta barnen sen vid halv tolv, gött då slapp jag det. Kanske ska baka en kakka nu då så vi har nått o fika med :-)

nu ska jag sätta mej o käka frulle, ses sen!

duktig :-)

Snacka om att jag har vart duktig :)

Jag har rensat min garderob, o det blev inget kvar...haha. Då har jag tänkte så här...det som jag har rensat bort ska jag lägga ner i källaren o sen får jag se om jag saknar nåt av det, annars så hivar jag det sen.

Finns ju hur mycket som helst som jag egentligen skulle kunna hiva redan nu men då kommer ju det där KANSKE...
ja typ att den kan va bra till det o den andra kan va bra till annat osv...jag har lite svårt för att slänga det men som sagt så kan jag ju bara lägga undan det för ett tag.

Ska göra så med barnens kläder också, risken finns då att allt kommer o försvinna?!

Ja ja...jag va bara tvungen o tala om att jag vart så redig nu ikväll =) har man inget för sej kan man ju alltid skaffa sej nåt o göra,..hihi, alltid nått skåp eller garderob som behöver en rensig.


Nu ska jag gå o lägga mej för jag sååååå trött!

Natt natt


jag vill ha en bikini?!

nu sitter jag här alldeles själv :-)

Barnen e hos mormor, så nu har hon fullt upp för Nikki o Oliver e också där...hehe.

Jag letar bikini men jag hittar ingen, vet ni någon sida på nätet där dom har snygga. Jag e ju lite kräsen, helst vill jag ha en bandeu bh, men trekant går också bra om den e snygg vill säga :-)

Har haft min i två år nu o jag typ spyr på den, så nu vill jag verkligen ha en ny!!! :-)

så ge mej lite tips nu =)

Mysig morgon!

Idag e inte barnen på dagis, vi tog en mysig hemma dag :-)

Hampus vaknade runt 7 o ville kolla på Emil, så då tog jag fram var sin puff o täcke o där låg vi o myste. Han har ju lite svårt för att sitta still :) så det blev en del spring. Tuva vaknade kvart i åtta så hon kröp ner jämte oss. Så vi har haft ebn supermysig morgon.

Nu e barnen ute på balkongen o blåser såpbubblor ....o jag får lite tid för mej själv =)







Jag tvättade igår men en maskin han jag inte hänga upp så jag skulle göra det förut här hemma. Och givetvis ville ju Hampus hjälpa mej.

Jag står framböjd för att hänga mitt linne då kommer han under mej och slänger sej bakåt med huvudet så det blir en rejälv smäll på min haka o samtidigt biter jag mej i tungan på fyra ställen....det blödde rätt bra kan jag säga.

O det gör ju så förbannat ont, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. E fortfarande lite öm i tungan.

Nu ska vi gör oss klara för vi ska till dagis en sväng. Tuva ska träffa sin skolfröken =)


Hör sen!!!

då va denna helg slut

japp då har man vart ute o gått en promenix ikväll då :-)

det e ju ganska tråkigt o gå själv men jag gick hem till Eva o runt hindsbosjön så det så det va ju ändå en powerwalk på 40 min. Efter allt ätande i helgen va det nog behövligt :)


Var ju på kalas förut idag, Marcus brors dotter har fyllt tolv så vi skulle fira henne. Det blev grillat o sen en tårta gjord på budapest botten med banan o grädde, jag älskar ju den kombinationen så det va jävligt gott. Vi satt ute först men satans vad kallt det va, så vi fick flytta in när det va dax för kaffe o tårta.

Barnen såg man inte till så mycket, dom va mest ute o lekte med hundarna. Både Tuva o Hampus tycker det e så kul med djur, fast Hampus kan ha en liten tendens va lite för burdus mot dom. Men dom viftar på svansen ändå....=) har försökt o förklart att man måste va försiktig mot alla djur o att man måste klappa fint men inte alltid han kommer ihåg det.

Imorgon e det redan måndag, alltså vad fort det går!

denna veckan har vi inget planerat, ska ju heller inte bli så fint väder så man får väl ta det som det kommer. Måste iaf åka o köpa skor till Tuva imorgon. Hon prövade ett x antal igår men ingen passa. Dom sålde ut pippi skor för 99 kr o det fanns massa skor men endast ett par i strl 29 o dom va förstora? så det får bli en tripp upp till skokanonen.

Sen imorgon kväll ska jag på me and i party hos min syster i lundsbrunn. Nån som vill komma, säg bara till för hon behöver folk :-)

hepp nu ska jag slå ner räva i soffan sen ska jag inte resa på mej för det e dax för sängen =)

hej då!!!!


löradagskvällen i bilder =)

Igår va det en ganska stressig dag....



När vi väl kom till lidk va det ju torget, hade jag ju glömt. Så det va sjukt med folk. Jag hittade massaor som jag ville ha men jag orkade inte, väntar tills på lördag då e det ju axvalla marknad.

Till Amnada hittade jag ingenting, surt, nu måste jag ge pengar iaf....

Från början va det ju meningen att barnen inte skulle vart med men jag insåg att det skulle bli väldigt ont om tid, så dom fick följa med. Kl va ca två när vi kom till willys o ca kvart i tre när vi kom ut. Eftersom vi handlade förra fredagen så behövdes det inte så mycet nu typ, 2 l fil, 2l youghurt, 8 l mjölk, flingor, bananer, sallad, paprika,bröd, köttfärs.m.m

Så det va ju precis lagom o åka till skallmeja efter o där fick vi kaffe o smörgås, Marcus va överlycklig för han fick en räksmörgås :-) Ulla hade tagit med från jobbet.

Vi hann inte stanna sådär jättelänge skulle ju vidare till bella o lämna av töserna.


Kl fem kom Rickard o hämta oss....

vi satt mest o tjöta alla o sen spelades det lite finsk kubb, när det började bli kallt drog vi tjejer in o vred på sterion i bott o dansade tills vi va alldeles svettiga...haha!


jag o Marcus...


hittade barnens såpbubblor, kan ju va kul o leka lite :-)


Sofia....ja jag vet inte riktigt vad hon gör?!


Pernilla och Daniel


här ska det spelas kubb :-)


jag o min Fia...


min älskling :-)


Fia letar pinnar till våran värme brasa :-)


jag poserar som vanligt ...hehe


Fias tur o slå kankse?


Fia gör upp en eld :-)


ibland orkar man bara inte gå ...:-)


nu ska det tändas ljus...


lite kyligt blev det allt


det blev 72 st värmelljus...


puss på dej älskling ;)


Ja det va våran kväll i bilder =) nu ska jag ta mej en dusch, ska ju på kalas sen i eftermiddag!

bye bye

Grillparty!!!

Nu har vi precis käkat lite frukost.

Vi har mycket vi ska hinna med idag....Tuva o Tilda ska sova hos Bella så dom ska vi lämna vid ett tiden.
Sen ska vi en sväng till lidk, ska köpa present till Amanda o samtidigt ska vi handla på willys.

Hampus ska sova hos farmor o farfar, så vi åker till skallmeja direkt efter så vi måste packa lillemans väska nu. O sen blir det snabba ryck till o fixa iordning sej för vi ska va ute hos Fia mellan 5-6 tiden. Det e grillparty :)

Undrar vilka som kommer?! hmm


Måste också köpa en keps till Hampus, hans e för lite o ska han springa där ute hela dagen så lär det behövas.

Nu blir det till o fixa lite här hemma innan, så tråkigt o komma hem o behöva städa det första man gör.


hej så länge

ute dag!

Tog familjen med mej o gick upp till olinspark. Fia o Rickard o Melvin va redan där :-)

Vi skulle ju självklart med verka i 1:a maj tåget....e ju uppväxt med det.
Barnen tyckte det va jätteskoj o efter e det ju lite saker i olinspark för barnen och det bjuds på fika.



givetvis åkte jag på o fick bära en skylt....


tilda, jag o Hampus innan det har börjat


Monica o Tuva



Efter paraden samlades alla i parken...



Det blev ansiktsmålning


ja undra vad detta ska blir för ett djur :)



Min fina små tiger ungar :-)





Tilda fiskar i dammen

Vi va i stan till strax efter 5....

Vi gick till vip o hyrde film o köpte godis :-) så ikväll blir det mys.

Jag o Hampus gick också hem till Louise med blommor o choklad, hon fyller ju 27 år idag=) Grattis säger vi :)
Ellr hon va ju inte hemma utan på lekparken vid dom så vi satt där medans barnen lekt :)


Hampus med blommorna som vi ska ge till Louise :)


tråkigt...

Va ju ute igår men det va ingen höjdare...


Trodde det skulle va mycket mera folk ute men det va typ inget folk. O iaf ingen man kände....
Fast förfesten va helt ok :)

Eva kom o hämtade mej vid sex sen åkte vi hem till henne så hon kunde göra sej iordning, sen va det vidare till Robin (min kusin) det va en hel del folk där när vi kom.

Jag hade iof ganska kul i slutet :-) Herman skulle ju visa hur stark han e....hehe o ja det gick ju som det gick.



Nu ska jag ta mej en dusch, ska upp till stan sen.

Undra om det e varmt ute? igår va det ju faktiskt ganska kallt...tycker det e så svårt o klä barnen vid sånt här väder.
Vad ska man mer hitta på idag då? kanske grilla? hmm ska ringa fia.

cya

RSS 2.0