frulle med Fia



Goooood Moooooorgon allesammans!!!!


Idag e det tisdag och just nu sitter jag och väntar på Fia, tänkte bjuda på lite frulle o sen ska hon få hjälpa mej med en uppgif....haha, fast det vet hon inte än :D

eller ja, hon kanske n komma med några bra ideer :-) iaf.


Sen blir det till plugga fram till halv fyra för sen sak jag hämta Emma o Tuva på fritids, ska ta med dom hem till Louise så barnen kan leka lite o vi kan dricka lite kaffe o tjöta.

Ja det e väl det som händer idag....



bye bye

vårdcentralen




Orkade inte blogg igår kväll, men vi va iaf på kalas jag och Hampus. Ebba fyllde två år :-) hon e  ju för söt den ungen. Det va ett gäng barn där och alla höll sams, helt otroligt. Blev väldigt glad när Johanna o Naima klev innan för dörren där :-) då va jag inte helt ensam.




Idag blev det sovmorgon för fam Thimberg/gustafsson....så skönt! Hampus skulle va på vårdcentralen vi 10.20 blev inte kolkare efter det besöket heller men men, det fram kom en del men inget jag vill skriva här. Har försökt mej på o skriva o palliativ vård och jag har nog fått ihop det :-) ska bara fin slipa det lite.


Kollade nu mina tradera auktioner och jag har nästan tjänat 900 spänn  :D bra det för på lördag ska jag till Ullared med Louise :-) så då blir det ju lite extra cash i fickan. Tilda kom nu hem och e hungrig så jag får laga lite mat nu. Gabriella ska komma nu också för o leka med Tuva.


Och jag måste också kolla tvätt tid!!!!



oops

det hände nått med texten och jag har ingenanning om vad jag gjort :O


Lördag i jönköping



Igår hade jag och Marcus en heldag i jönköping!

Det blev en o annan julklapp till barnen. Köpte också klart det sista till Oliver. Hittade ett par svin snygga skor men blev fö snål för att köpa dom. Marcus tyckte jag skule gjort det men jag vet i fan. Dom finns ju i skövde också så jag kan ju köpa dom där.


Det blev en tripp in på Ikea också, va egentligen inte ute efter nått men det blir ju alltid saker som åker ner i vagnen....



Väl hemma slängde vi bara upp allt vi shoppat och begav oss till Andreas och Pernilla. Det blev tacos fast jag käka med kyckling. Sen kollad vi på teven och tjöta o drack lite vin :-) Så nästahelg ska dom komma till oss så vi kan bjuda tillbaka :-) och då e det ju Halloween



julshopping




Nu blir det snart julhandel :-) och IKEA!!! (tror jag)

Tuva har sovit hos Wilma inatt oh det hade gått jättebra, inget gråt eller hemlängtan, snarare tvärtom...hon vill inte hem. Barnen ska va hos mamma inatt och Tilda ska sova hos Jenny.


Vad vi ska hitta på ikväll har jag ingenaning om...hmm, vi får ta det som det kommer.



ha`t gött allihop!!!



skövde med Josse



Hade så tråkigt förut idag så jag följde med min syrra till skövde.

Shoppa e ju alltid kul :-)
Köpte lite vantar, kläder till Tilda o lite till mej o Hampus. Tuva fick inget...jo en mössa. Nu väntar jag på att maten ska bli klar för jag e vrålhungrig....åt en morotskaka på fiket i skövde mums så god den e.



Tilda i sina nya kläder :-)


t-shirtar till hampus


Vantar till Hampus o Tuva (Tildas ej med på bild) mössa
Ed Hardy (varför köpa äkta när det finns kopior :)
till Tuva.


Tröjor o vantar till mej!


Lägger in två kort på Hampus för han ville det!



 

Ni får ha en bra fredag kväll!!! Hoppas på Tove ikväll :D




Helg!


Äntligen fredag!!!!


Ikväll blir det idol med massa mys :D Tuva ska hem till Wilma (en dagis kompis) och käka tacos o kolla på idol. Hon e så hisspig över detta och har tjatat hela veckan om Wilma. Ska packa en rygga åt henne så får vi se om hon vill sova där, Wilma vill ju jättegärna detta :-)


Jag har precis vart och käkat lunch med Josse, Matte, Laban o Linda. Det blev en sallad på millan. Faktiskt väldigt bra där man får kryssa för 5 val och en 1 dressing och jag tog ananas, paprika, soltorkadetomater, kyckling, majs. Tomat, gurka och sallad ingår. Så nu e jag rätt så mätt.


Men det ska käkas lasangette här ikväll, tilda har önskat det :-)


Imorgon e vi barnlediga...wiiii.....det ska bli gött. Tänkte åka o julhandla lite, bara få gå i affärer i lugn o ro. Sen på kvällen vet i sjutton vad vi ska hitta på? Kanske går en sväng till bowlingen, Marcus älskar ju o bowla.


Nu ska jag baka en kaka för Louise kommer sen :D

torsdag



Denna veckan har det vart mycketpraktiska övningar, mycket roligt tycker. För det första har jag så svårt o bara sitta still o lyssna på läraren o sen så e det ju kul o pröva nya saker :-)

så nu har jag lärt mej benomläggning, HLR (hjärt och lugnräddning) ta puls o blodtryk och sätta kateter....så ni kan tro att denna veckan bara rusat iväg. Idag har jag inte gjort så möe, vart hos Fia o fikat lite, sen blev det en sväng upp till stan. Köpte två par jeans till Tilda och ett par öronmuffar till mej :D


Följde också med Josse upp till katedral för att det va öppethus där.... syrran jenny går ju BF så vi fika lite o kollade in lite hur dom hade det.


Min overknee stövlar åkte tillbaka :/ så nu e det bara o sätta igång o leta ny!!!



Bye bye

Behöver eran hjälp :D



Jag har nu fått hem mina Overknee stövlar och jag har sån beslut ångest....

Vet inte vad jag tycker om dom egentligen?

Snälla....Vad tycker ni????

   


tradera




Idag har jag haft en klädrensar dag, och än e jag inte klar :-) mycket som ska läggas ut på tradera o det känns inte som högen har minskat direkt :P

Har ju också en hel del vinterkläder som jag bör gå igenom för att sen tjäna en liten slant :D Jag va tidig i år med vintekläder till barnen. Till Tuva köpte jag Emmas gamla vinterset + ett fleccefodrat regnställ för 400 spänn, som hitta o det såg knappt andvänt ut. Hampus köpte jag en everest ovrerall till på tradera för 260 kr + att han kan ha sin vonter jacka sen förra året. Och Tilda köpte vi en ny vinter jacka sen ska hon ha ett par skidbyxor som hon kan ha hemma. Men stövlar har jag ju då inte köpt några än.....DYRT!!!!

Och vantar o mössar köper jag var o varannan dag känns det som. Finns bara en av varje kvar....jämt.


Men alltså nu har jag fått tummen ur o lagt in lite kläder på tradera. Tuvas alla jeans e för korta så det e också saker som behövs inhandlas...puh....tydligen finns det alltid hål o stoppa pengarna :P


Jag har också gjort klart två arbeten i skolan, åh hoppas jag får ett VG igen :-) vet inte om jag nämt det förut men jag fick ju vg på mitt prov......och jag blev sjukt lycklig!!!



Ikväll hoppas jag på att Louise vill hitta på nått? Typ dricka kaffe, ta en promenda eller bara va.....jag blir tokig av att va hemma hela tiden. Marcus sitter ju ändå bara vid datan när barnen lagt sej.


bye bye


ett överflöd av ilska



Grrr....vill få utlopp för vad jag känner men eftersom att det kallas förtal o prata illa om folk på sin blogg :D fick jag spy min galla över mamma, min stöttepelare här i livet!!! Och hon fatta precis vad jag mena. Saker som hände för ett årsen kommer liksom upp igen, att jag fick ta skiten för en annans människas beteende.

Innerst inne har jag nog fortfarande inte förlåtit nån av dom, men för mina barns skull får man låsas att allt e bra.

Tanken på jul gör mej illamående (!)



Nog med det!

Tuva va ju på kalas hos Tilda idag, o jag stannade också kvar. Tildas mamma Lena va min lärare i höstadiet så det va kul o sitta o prata lite med henne, Wilmas mamma stannde också.

Vi fick ett glas vitt vin ( o jag som hatar vitt vin) fick svälja o se glad ut :-) va tänker ni nu, vin på en söndag?! Ja vad spelar det för roll? Det e ju inte så att man bli full av ett glas. Det va bl a vi satt o prata om att vi svenskar e så in rutade på hur saker ska va. Men att vi kan åka utomlands o supa en hel vecka e liksom ok?! Bara för att bryta vardagen, men gör man lite annorlund så blir det ju inte så tråkigt :D

När vi kom hem va det bara typ natti natt för barnen o det va inga protester. Dom la sej ganska sent igår o vaknade tidigt idag, så det va behövligt o lägga sej i tid. Så då passade jag på o färga Tildas hår :-) Chokladbrunt, det blev jätte fint!



Känner att sängen e ganska nära för mej med, förstår inte hur jag kan va så trött. Ska nog göra mej iordning o lägga mej för att glo på teven, det e ju skola imorgon.


God natt!


Puzzel över allt!




Medans barnen o Marcus försöker sortera alla puzzel som Hampus har hällt ut, tänkte jag satta mej lite här. Inte för att jag har nått roligt o blogg om men jag har inget annat o göra :-)

Jag håller på o gör iordning frukost, ja vi brukar alltid äta frukos så här sent på helgerna, varför stressa liksom?


Senare i eftermiddag ska Tuva på kalas hos en gammal dagis kompis Tilda. Det blir nog väldigt kul för dom o träffa alla tjejkompisar från dagis!




halvt kaos :)




Tuva o Emma har förvandlat mitt storarum till lekrum :-)

det ligger barbies, bratz, pennor, pappaer, barbie saker, godis, chios, ostbågar,sax, böcker, spel...ja a det mesta kan man säga. Men så länge dom har skoj e jag nöjd, städa kan man ju alltid göra när barnen sover. Innan e ingen ide har jag kommit på.









När Stefan kom o lämnade Emma förut tyckte jag lite synd om Line så hon fick stanna o leka med barnen. Det vart lite shiv men inget allvarlig, allt går o lösa. Det e nu jag inser att jag kanske inte borde köpt en våningssäng för alla ungar älskar verkligen o klättra upp o leka där upp... Line som e lite halvtokig förövrigt hoppa rakt ner, inte rädd för nått den tjejen. Men då fick jag banna henne lite eftersom det e ganska högt :-)


Lördags kvällen har annars vart rätt lugn, barnen har lekt med de mesta o kollat på en rad olika filmer o barnpogram, själv har jag fördrivit tiden med o rensa min garderob :-) jag har till o med strykit allt!!!

Så duktig e jag :D



Två söta tjejer som leker med hästar...


Snuttan o jag. Emma tycker det e jättekul o ta kort :D
hade ett antal o radera....haha


tung utäckning :-)


Emma o jag :D


fajitas



Lördag!!!! :-)

Ikväll blir det film med Marcus o mys med barnen. Emma ska sova här, både Tuva o Hampus har tjatat hela dan om Emma :-)


Vi har vart hos Andreas o Pernilla o tat en fika. Handlade lite också tills ikväll sån nu har jag laddat upp med massa godis. Förstår nu hur det känns att va barn.... Lördagar e ju det bäsat som finns :D

Tog vägen förbi kläderkammaren för jag vill ha en mössa o ett pa vantar, men det fanns inga i svart o jag e ju så feg vad gäller färger...Men det e alltid lika trevligt o gå in o tjöta lite med Anna, Zandra va också där så det blev en kaffe där också :-)


Nu ska jag hjälpa Marcus med maten....fajitas!!!! GOTT!!!!


ha´t gött

Tuva har lekt med Thelma




Shit vad trött jag e....Tuva ville att jag skulle kolla på film med henne förut o resulterade i att jag somna :D o vaknade när filmen va slut....haha!

Det blev en sväng till Mia förut :-) hon va inne hos Thelma när vi kom som det blev lite kaffe drickande o rundvandring, gud vad fint den tösa bor :-) vill också ha deras lägenhet.

Trodde Tuva skulle va lite blyg eftersom det va ett bra tagsen hon leket med Thelma men ikke dom fann varandra direkt :D  Tuva började redan när vi gick hem o tjat om nästa gång dom skulle leka =)


Ikväll blir det till o kolla på film, kom inte ihåg vad den hette men det blir säkert bra.

Iförmiddags hade jag inget o göra så det blev lite nät shopping....me like!!! Men jag kan inte lägga upp bildern....hmm....så ni får vänta tillsjag får dom ;)

Blev också detta till Tilda...

Topp - 100% Cotton
Leggings - 92% Polyester,8% Elastane
Hoppas hon gillar det :D

Nu ska jag greja lite här, sen ska jag bara slappa!!!!


Tisdag




Idag ska Tuva leka med Thelma :) hon har tjatat hela dan o tycker det ska bli så roligt. Själv tänkte jag våldgästa Mia :D när jag ändå har vägarna förbi!


Fia har vart här en sväng nu på förmiddagen, vet inte när vi såg sist. Vi har så mycket o göra så tiden finns liksom inte. Men nu ska det bli ändring på det, Melvin ska gå på dagis tre dagar i veckan så nu har vi lite mera tid på oss :-) och ibland kan jag ju faktiskt hämta Hampus tidigare så Melvin o Fia kan komma hit o leka när Melvin slutat :D


Annars händer det inte mycket på dygnet... Vill upp till jysk sen för jag måste köpa ett nytt täcke till Tuva och sen finns det ju alltid lite andra roliga saker o kolla på där uppe. Men nu ska vi käka lite middag.


Ha ´t gött

I`m back



Som ni märkt så har jag inte bloggat på sista tiden :P

Jag har fått lägga den åt sidan för förra veckan fanns det absolut ingen tid alls. Veckan bestod utav att plugga o skam den som ger sej :D satt hos Mari två kvällar i rad o pluggade på provet vi skulle ha i medicinsk grundkurs o jag fick VG :D synd att man ska komma på vid 26 års ålder att det lönar sej till o studa ....haha!

Men jag e så nöjd över mitt VG, det första jag gjorde va o slängde mej på telefonen o ringde Mari, som också hade fått VG. Anna fick VG+ :D

Mellan studierna har jag målat barnens säng (köpt en våningssäng) först blev jag skit besviken för det såg ut som den skulle ta upp hela rummet men med lite om möblering så blev det jättebra. Min mormor håller nu på o syr ett draperi som ska hänga mellan sängarna, så Hampus får ett litet eget kryp in :) o han tjatar varje dag om att vi ska hämat kojan hos Bibbi :-)

I fredags va jag o Tuva hos Mari o Sixten o kolla Idol o käka tacos :D Tilda skulle följt med men hon ville heller va med Amanda o Hampus va hemma o myste med Marcus. Sen på Lördagen skulle ju Hampus på kalas hos Sixten. Ska nu härdan efter lära mej att inte säga nåt till Hampus vad vi ska göra förrens det e fem minuter tills vi ska åka.....Han vakna vid 7 o tjata om kalaset fram tills det började kl 15....lite jobbigt.

På kvällen gjorde vi en god kycklinggryta o o tro det eller ej men barnen satt o kolla film i över 1 timme och dom höll sams?! Så jag o Marcus satt i köket o drack lite vin o bara tjöta om allt mellan himmel o jord, det va ju ett tagsen man bara satt o tjöta.



Jag har ju letat i evighet efter ett par overknee stövlar :D o nu tror jag att jag hittat ett par! först gilla jag dom inte alls pga av randen som går över hela skon men ju mer jag kollat på dom ju mer gillar jag dom + att det kan faktiskt va kul med ett par som inte vara e helt svarta.

He då kunde jag inte lägga upp den bilden... a ja får la ta ett kort när jag fått skorna!!!


Fastnade nu för vänner som e på teven :D så jag ska kolla på det nu!






:D





JAG LOVAR O UPPDATERA IKVÄLL!!!


skola




väntar nu på att mari ska komma o hämta mej, vi ska upp till skolan som vanligt.

Har sån jäkla mensvärk, brukar aldrig ha det annars men nu e ipren min bästa vän....haha! Jag kan knappt gå, så ont har jag. Idag känner jag mej lite urform kan man säga, vet inte varför. Allt känns bara jobbigt, kan ju ha med allt som hänger överen? Mycket i skolan nu....


så mycket hade jag o blogga om, vi ska köpa säng till barnen i eftermiddag :D men den w i furu o så jag får måla den :P



bye bye

L-godis




Min ögonstenar e hemma nu. Tror ni jag har pussat på dom ? :D kan man säga  att jag har. Vi alla fem har legat o busat i våran säng i över 1 timme, men nu e Marcus o handlar med Tilda o Hampus, L-godis! 


E lite sugen på vin men känns som det e lite förtidigt o ta sej ett glas....hmm eller va fan gör det e man sugen så e man :D


Snälla FIA, häng med oss ut :D




Oktoberfesten!




Då va det redan lördag!

Barnen har sovit hos josse i natt :D o vi har haft det så lugnt o skönt. Igår så va Tuva hemma från skolan för hon hosta så mycket under natten så det va lika bra att hon fick va hemma.

Vi har inte hört nått från vct så antagligen va det ingen urinvägsinfektion så nu blir det någ en remiss till kss för ultraljud. Han har ju ont när man klämmer på han och i bak vid njurarna. Sen kl 10 va det dax för utvecklingsamtal hos Tilda :D hon e så duktig!!!! Bara matten som hon har lite svårt för men nu får hon lite extra hjälp med.


Vi mellan landa hos monica för Tuva va ju kissenödig så det blev en kaffe o lite tjöt där. Va ju meningen att jag o Mari skulle fikat o pluggat lite men vi luncha istället på olins. Ellinor va okså med :) Tuva åt ett hop plocka va allt o jag käkade flygande jakob....mums, sen va det choklapudding o grädde till efterrätt :D


Både jag o Tuva fick bli snygga i håret också. Inte för att det syns speciellt mycket men jag har ju haft en sida kortare än den andre men nu e det avklippt. Tuva toppa sej eller ja 8 cm rök, men ska man ha långt hår e det ju snyggt om det e välvårdat, sen blev det lite svart o rosa slingor ..... det gilla hon :-)




Det va ju också idol igår, hur kunde Camilla gått vidare???? Tackar vet jag Tove, min absoluta favorit!!!!


 

IKVÄLL BLIR DET PARYT!!!

Louise o jag ska hem till Mari o partaja lite sen blir det vidare till oktoberfesten :D synd bara att vädret e så jävla pissigt för man blir ju inte direkt på party humör, men man har ju så kul som man gör sej :D

 

ÅHHHHH nu saknar jag mina barn, ska pussa på dom hela dan idag!!!!


underbar vän



go kväll allesammans :D

Har tyvärr inte haft nån tid till att blogg idag. men nu e jag här!

Lämnade barnen som vanligt i idag på skola o dagis och det e ju så typiskt att det ska regn just den dagen som dom ska ta kort. Så det e ju bara o hoppas på att det blir någolunda bra bilder. Hampus e ju skön för han hade ju gele i håret o han skulle absolut inte ha luva på sej för han har ju frisyr :-) men efter lite övertalning om att vi rättar till håret på dagis så gick han med på det.

Han va så stolt när han klev in på dagis med sin frisyr som faktiskt inte va förstörd o sin stuprörs jeans o skjorta. Det första han sa till Eva (fröken) jag har gele i håret :D


Nästa onsdag e det prov i medicins grundkurs, så det va bara o ta fram boken o börja läsa när jag kom hem. Det e hur mycket som helst, fattar inte hur jag ska få in allt i huvet :P provet kommer innehålla lymfsystemet, smitta o smittspridning o cellen. Det e väl bara o göra sitt bästa o hoppas på ett VG :-)



Drog iväg en sväng till skövde med Mari förut. Hon ville ha nått snyggt o ha på sej på lördag. Så jag va smakråd :-) o va hon shoppa....haha

själv köpte jag bara mössor o vantar o sockar o sånna behövliga saker, både Tilda o Hampus behöver vinteskor men jag hitta inga. Fanns hur mycket som helst o välja mellan men jag vill ha garanti på att dom e VARMA. Förra vintern köpte jag två par till båder Tuva o Tilda för dom första höll inte, tycker det e skitsvårt. Vet ett par Tilda vill ha men då fanns dom inte i hennes storlek och dom skorna e både snygga o varma, hoppas dom kommer in igen. Till Hampus blir det fodrade gummistövlar, ni vet sånna svarta med hårt gummi. Dom e helt suveräna.

Köpte det till Tuva förra året a alltså dom sista jag köpte,  o hon va aldrig kall eller blöt om fötterna. Hampus gummistövlar har nu också gött sönder o sånna måste man ju ha, kul.


Eftersom vi ändå va ute på maxi va vi ju tvungna o ta en fika på det mysiga lilla fiket. Dom har ju så in i helvetes goa morots kakor, stora med jordegubbe på .....me like. Rekommenderar den starkt o man gillar morotskaka....Josse du borde smaka på den :D



Direkt när marcus kom hem va det handling som stod på schemat. Det eka typ i alla våra skåp. Men nu finns det mycket smarrigt där inne....haha. Kvällen har jag tillbringat med Eva, hon drar ju till turkan på lördag o det va ju ett tagsen vi sågs, så nu fick vi äntligen tummen ur. Hon e så snäll min Evert. Vet ni vad hon har gjort? Hon har vart så omtänksam och gjort ett armband till mej i skolan som det står Underbar vän på. Blev lite rörd när jag fick det. Du e också en underbar vän Eva :D pöss på dej!







Just ja, Lena på dagis sa att Hampus kissar väldigt mycket o ofta. Alltså han kan kissa när vi går hemifrån o sen när vi kommer till dagis kissar han lika mycket igen. Så jag har fått en läkartid på vct imorgon kl 9 för ett urinprov för det måste va jobbigt för han. Han e liksom jämt kissenödig.


efter det så blir det till o plugga inför provet med Mari :D o det gör vi ju bäst i när vi fikar....haha, fan vad jag fikar hela tiden, inte nyttigt, men vem fan bryr sej.... :D

 
natti natt

RSS 2.0